Senatorul Ioan Stan:

Liberalizarea preţului energiei electrice va face ca românii să fie în imposibilitatea de a-şi achita facturile

> PSD cere convocarea Parlamentului pentru adoptarea legii consumatorului vulnerabil, adaugă senatorul

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat joi că liberalizarea preţului energiei electrice fără să fie luate măsuri de protejare a consumatorilor vulnerabili va face ca sute de mii de români să nu-şi poată achita facturile de energie electrică şi că PSD cere convocarea Parlamentului care să adopte o lege în acest sens.

„Liberalizarea preţului energiei electrice se dovedeşte a fi dezastruoasă pentru sute de mii de români, guvernarea PNL-USRPLUS-UDMR dovedind din nou că nu este capabilă  să găsească soluţii privind problemele strigente ale românilor. Din această cauză, peste 209.000 de gospodării riscă să fie deconectate de la reţeaua electrică şi în jur de jumătate de milion de români, în secolul XXI, se vor întoarce la lumânare şi opaiţ” a declarat Ioan Stan.

Oamenii nu mai au bani pentru facturile tot mai mari

El a spus că nu se referă la rău-platnici, ci la un fenomen social grav, rezultat al faptului că oamenii pur şi simplu nu mai au bani să achite facturile din ce în ce mai mari ale utilităţilor.

„Creşterea acestor facturi, împreună cu majorarea preţurilor la produsele alimentare, combustibili, materiale de construcţii, îngheţarea salariilor, a pensiilor şi nerespectarea legii alocaţiilor au condus spre acest rezultat care întoarce România cu sute de ani în urmă. Din cauza acestui cumul de factori, caracteristic guvernării Cîţu, sute de mii de români se află în imposibilitatea de a-şi achita factura la energia electrică, or aşa ceva ar trebui să fie de neconceput în România anului 2021” a adăugat Ioan Stan.

Liderul PSD Suceava a arătat că, având în vedere acest fapt, PSD cere convocarea de urgenţă a Parlamentului pentru adoptarea legii consumatorului vulnerabil, condamnând totodată iresponsabilitatea guvernării actuale care în loc să ia decizii prin care să rezolve această situaţie extrem de gravă, este preocupată mai degrabă de campanii electorale interne şi de folosirea resurselor statului în interes de partid.

El spune că dacă ar fi manifestat o minimă responsabilitate faţă de această problemă, coaliţia PNL-USRPLUS-UDMR ar fi luat măsuri de protejare şi sprijinire a consumatorilor vulnerabili simultan cu abrogarea posibilităţii de deconectare a acestora de la utilităţi.

„Culmea tupeului acestei coaliţii de guvernare constă în faptul că deşi cunoaşte această realitate, abia peste un an, în septembrie 2022, susţine că ar urma să fie aplicate măsuri concrete pentru susţinerea consumatorului vulnerabil. Or românii care se află în imposibilitatea de achitare a facturii de energie electrică au nevoie de soluţii acum. Nu mâine, nu peste un an“  a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: