Vineri şi sâmbătă

Dezinsecţie în zonele aglomerate din Rădăuţi

> Primăria recomandă localnicilor să stea în case în timpul dezinsecţiei

Primăria municipiului Rădăuţi a anunţat că va desfăşura activităţi de avio-tratament pentru combaterea ţânţarilor şi a muştelor în zonele cu aglomeraţie locativă mai mare şi în cele cu mulţi arbori din zona centrală (aproximativ 300 ha).

Acţiunile vor avea loc vineri, 23 iulie (între orele 18 şi 21) şi sâmbătă, 24 iulie (între orele 5 şi 8).

Potrivit sursei citate, se va utiliza ca substanţă insecticidă Aqua K-Othrine EC 250, iar ca solvent – apa.

„Substanţele din gama K-Othrine (Aqua K-othrine) combat toate insectele dăunătoare şi generatoare de disconfort din igiena publică, ţânţari, muşte, molii, viespi – din zona urbană (parcuri, cartiere de locuinţe, artere de circulaţie, zone de agrement). Insecticidul acţionează prin contact şi ingestie, asigurând un efect de şoc şi o activitate bioacidă de 24 ore, 10 aer, şi până la 60 de zile pe suport” se arată în comunicatul Primăriei Rădăuţi.

Autorităţile din Rădăuţi asigură populaţia că substanţa dispersată nu prezintă pericol pentru sănătate.

Cu toate acestea, Primăria recomandă evitarea deplasării, contactul cu pielea, cu ochii sau ingestia, pe cât posibil, în aceste zone, în intervalele orare menţionate.

Dezinsecţia va fi efectuată cu un elicopter specializat (Robinson R44), dotat cu instalaţie de dispersie, care aparţine SC Fly Comp Any SRL Oradea. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: