Atletism, Campionatele Europene U20

Talida Sfarghiu, la un pas de o medalie

Campionatele Europene de Atletism U 20, care au avut loc la Tallinn, în Estonia, s-au încheiat cu rezultate remarcabile pentru sportivii români. Cea mai aproape de medalie la cea de-a 26-a ediţie a campionatelor europene a fost sportiva suceveană Talida Sfarghiu.

Sportiva pregătită de antrenoarea Elena-Erzilia Ţîmpău a fost a patra în proba de 1.500, poate cea mai frustrantă poziţie în ultima fază a competiţiei, fiind cronometrată în 4:21,44.

Rapidista Maria Mihalache a reuşit să-şi îmbunătăţească recordurile personale la ambele probe la care a participat, 100 şi 200 metri. La 200 m, Maria Mihalache a alergat în 23,67 preliminariile (PB), iar în finală a ocupat un onorant loc opt. Puţin a despărţit-o ca şi la 100 m să fie în finală! În această probă, sprintera noastră a fost cronometrată în 11,60, record personal, şi a ocupat poziţia a noua.

Evoluând în preliminariile de la 400 m, serii şi semifinale, unde a bifat cu PB (47,14), Remus Niculiţă (CSŞ Ploieşti-CSM Bucureşti, antrenoare Maria Andrei) a promovat în finală cu cel de-al şaselea timp la general. Este poziţia pe care a ocupat-o şi în finală, la capătul unei curse spectaculoase, în care şi-a îmbunătăţit din nou recordul personal (47,09).

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: