PS Damaschin explică de ce în ultima vreme are mai puţine predici postate în mediul online

> Echipa media nu este suficient de numeroasă pentru a acoperi toate evenimentele din arhiepiscopie

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, PS Damaschin, a explicat în cadrul rubricii Răspunsul Ierarhului de pe pagina Arhiepiscopiei de ce a scăzut, în ultima perioadă, numărul predicilor sale postate în mediul online.

Ierarhul a răspuns unui credincios care a atras atenţia ÎPS Calinic că a fost o vreme în care aproape în fiecare duminică şi sărbătoare  se posta pe pagina de YouTube a Arhiepiscopiei predica Preasfinţitului Părinte Episcop Damaschin.

„Însă de ceva timp nu mai apar aceste predici în mediul online. Era o adevărată binecuvântare pentru noi, credincioşii care urmărim şi dorim să ascultăm cuvintele de învăţătură ale ierarhilor noştri. Predicile Înaltpreasfinţiei voastre sunt prezentate în format scris, însă cele ale Preasfinţitului nu mai apar în mod frecvent în mediul online. De ce oare?” a întrebat credinciosul.

La această întrebare răspunsul a venit de la PS Damaschin, care şi-a exprimat bucuria că sunt credincioşi care doresc să citească sau să asculte predici ale ierarhilor din eparhie şi care urmăresc periodic apariţiile acestora în mediul online.

„Pagina de YouTube a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a fost totdeauna deschisă în a găzdui predici înregistrate în format video, fie ale Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic, fie ale episcopului-vicar. În plus, sunt transmise pe această pagină, în format audio, şi cuvintele de învăţătură ale tuturor clericilor desemnaţi a ţine predica duminicală sau în sărbători la Catedrala Arhiepiscopală, atunci când cei doi ierarhi nu slujesc aici” menţionează episcopul-vicar.

Totodată, PS Damaschin arată că, în ultimul timp, înmulţindu-se solicitările pe teren, a slujit mai puţin la Catedrală şi mai mult în diferite biserici de mir sau de mănăstire, din încredinţarea şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic.

„Cum activităţile pastorale, culturale, misionare sau de altă natură sunt multe în eparhie, echipa media a Arhiepiscopiei nu poate acoperi întreg arealul. În plus, când slujeşte chiriarhul, este de la sine înţeles că fotoreporterul şi cameramanul trebuie să pregătească materialul foto-video la acel eveniment, material care va fi postat atât pe pagina de internet şi pe canalul YouTube ale Arhiepiscopiei, şi care va fi trimis pentru jurnalul de ştiri de la TrinitasTV” a explicat PS Damaschin.

Ierarhul a amintit că la evenimentele importante unde este delegat episcopul-vicar de către chiriarh, echipa media a realizat materiale deosebite, care pot fi regăsite în mediul online, iar unele înregistrări făcute de profesionişti media, alţii decât cei de la Centrul Eparhial, cum ar fi materialele video realizate la Mănăstirea Putna, au fost preluate şi pe canalul oficial al Arhiepiscopiei.

„Pentru că ţinem la calitate, nu putem însă prelua pe canalul oficial de YouTube înregistrări ale predicilor făcute cu echipament neprofesional sau de către persoane fără experienţă suficientă în domeniu, deşi buna lor intenţie nu poate fi contestată” a subliniat ierarhul.

Totodată, PS Damaschin susţine că atunci când Sectorul Comunicare, Media şi Relaţii Publice va dispune de o echipă mai numeroasă, cu siguranţă şi evenimentele din eparhie vor fi reflectate într-o şi mai mare măsură, şi atunci predicile în format video ale episcopului-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor vor fi postate  cu o ritmicitate mai susţinută, inclusiv pe canalul de YouTube al Arhiepiscopiei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: