Pandemia nu a schimbat apetitul sucevenilor pentru lectură

„Dacă pentru adulţi, poate s-ar putea trage concluzia că, în această perioadă, biblioteca a fost fie mai puţin vizibilă sau mai puţin prezentă, nu acelaşi lucru îl putem spune şi despre cei mai tineri. Pentru elevi, pentru studenţi, biblioteca rămâne foarte atractivă” a declarat Gabriel Cărăbuş, managerul Bibliotecii  Bucovinei „I.G. Sbiera”, în emisiunea Exclusiv la Miezul Zilei, de la News Bucovina.

Gabriel Cărăbuş a menţionat că perioada vacanţei de vară este una foarte prielnică pentru lectură, constatându-se o creştere a numărului de cititori.

„Chiar au existat foarte multe solicitări în această perioadă. Tinerii au revenit către bibliotecă. Perioada vacanţelor ştim că le oferă acestora mai mult  timp de relaxare şi atunci nu citesc doar bibliografie şcolară obligatorie, ci şi lectură de plăcere. Tocmai de aceea şi noi avem foarte multe provocări la adresa cititorilor pentru a-i readuce alături de noi. Dacă anul trecut, în 2020, nu am putut organiza activităţi şi evenimente, anul acesta le reluăm sau gândim altele noi, tocmai pentru a-i ţine aproape de noi şi de lectură” a declarat managerul Bibliotecii Bucovinei.

Biblioteca – într-o continuă transformare

Cu privire la utilitatea acestei instituţii, Gabriel Cărăbuş  a subliniat că „biblioteca se transformă”.

„Vedem acest lucru oriunde în lume. Nu este acea instituţie statică, cantonată în specificul unei biblioteci de secol XIX, în care puteai veni la o sală de lectură sau împrumuta o carte şi cam atât. Biblioteca are şi o sumedenie de alte servicii care pot fi puse la îndemâna publicului şi, întotdeauna, noi am încercat să găsim aceste servicii şi în funcţie de cerinţa publicului” a spus managerul Bibliotecii Bucovinei.

El a mai arătat că sucevenii citesc din toate domeniile, dar că beletristica rămâne în topul preferinţelor.

„Sucevenii citesc aproape din toate domeniile. Beletristica rămâne acolo unde şi-a avut întotdeauna locul. La fel şi ficţiunea rămâne în topul preferinţelor. Din ceea ce înseamnă literatură clasică şi contemporană, Agatha Christie este în continuare foarte căutată, iar pentru copii seria „Harry Potter”. Aşadar, domeniile sunt foarte variate. Noi, ca bibliotecă, avem datoria clară, dată de legislaţie, conform căreia să achiziţionăm carte şi să îmbogăţim fondul de carte într-un mod enciclopedic, din toate domeniile” a mai spus managerul Bibliotecii Bucovinei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: