Judeţul Suceava şi-a asigurat doar 2,22% din necesarul de finanţare din primele 6 luni ale anului 2021

> Din 190,474 milioane de lei – încasări totale la bugetul local al judeţului, doar 23,88% au fost la capitolul venituri proprii  > Însă, fără cote defalcate din bugetul de stat, încasările din surse proprii au însumat numai 4,2 de milioane de lei > Cu funcţionarea Consiliului Judeţean s-au făcut 79,70% din cheltuieli, plăţile în dreptul dezvoltării fiind de doar 20 –  30%

 Judeţul Suceava şi-a realizat peste 87% din bugetul programat pentru perioada trecută din 2021. Aceasta potrivit informării referitoare la execuţia bugetului local la finele trimestrului al doilea, postată pe pagina oficială a Consiliul Judeţean. Astfel, în conformitate cu sursa citată, la 30 iunie 2021, veniturile totale încasate la bugetul local al judeţului s-au ridicat la 190,474 de milioane de lei, în comparaţie cu 217,789 de milioane de lei venituri totale programate, gradul de realizare fiind de 87,46%. În cadrul acestora, veniturile proprii realizate au fost de 45,88 de milioane de lei din totalul de venituri proprii programate de 42,17 de milioane de lei, cu un grad de realizare de 107,86%, respectiv cu o depăşire de 7,86%.

În totalul veniturilor încasate la bugetul local al judeţului Suceava, veniturile proprii deţin o pondere de 23,88%, indicatorul reprezentând gradul de finanţare din această sursă de venituri. Însă, dacă sunt eliminate cotele defalcate din bugetul de stat, încasările din surse proprii în primele 6 luni ale anului 2021 sunt de aproximativ 4,2 milioane de lei, ceea ce, conform informării citate, înseamnă un grad de autofinanţare de numai 2,22%.

În ceea ce priveşte partea de cheltuieli a bugetului local al judeţului Suceava, din totalul de 142,506 de milioane de lei, plăţi făcute în perioada la care ne referim, cu funcţionarea Consiliului Judeţean şi a instituţiilor subordonate s-au cheltuit 113,570 de milioane de lei, reprezentând o pondere de 79,70% din totalul aprobat. La secţiunea de dezvoltare a bugetului local al judeţului Suceava, plăţile efectuate au avut valoarea de 28,93 de milioane de lei, acestea deţinând 20,30% din totalul menţionat mai sus. În cadrul secţiunii de funcţionare, diferenţa dintre veniturile încasate şi plăţile efectuate plus plăţile restante este de 22,20 milioane de lei. În cazul secţiunii de dezvoltare, respectiva diferenţă este de 25,76 de lei. Conform Legii nr. 273 din 2006 a finanţelor publice locale, ordonatorii principali de credite ai instituţiilor publice locale au obligaţia publicării indicatorilor amintiţi pe pagina de internet a unităţilor administrativ-teritoriale.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: