În judeţul Suceava

Două transporturi de lemn, unul cu nereguli şi altul fără aviz, depistate într-o singură zi

> Poliţiştii au confiscat peste 15 mc de material lemnos

 În cursul zilei de luni, 19 iulie, poliţiştii suceveni au depistat două transporturi de material lemnos efectuate cu nereguli. În ambele cazuri, şoferii au fost amendaţi, iar lemnul confiscat.

În primul caz, în jurul orei 10.45, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară Iveco ce se deplasa pe DN 2E, din Solca spre Arbore.

Şoferul autoutilitarei, un bărbat de 28 de ani din comuna Arbore, nu a putut prezenta avizul de însoţire pentru materialul lemnos pe care îl transporta. Verificările în SUMAL 2 au confirmat faptul că transportul era efectuat fără aviz.

Autoutilitara a fost condusă la Ocolul Silvic Solca, iar în prezenţa unui  inginer silvic s-a procedat la măsurarea materialului lemnos, fiind identificaţi 5,50 mc material lemnos foc esenţă brad.

Lemnul a fost predat în custodie Ocolului Silvic Solca, iar şoferul a fost amendat cu 2.000 lei. Pe lângă amenda pentru transport de lemne, el a mai fost sancţionat cu 1.305 lei pentru ITP-ul expirat, fiind reţinut şi certificatul de înmatriculare.

Celălalt caz a avut loc pe raza comunei Râşca. În jurul orei 17.40, poliţiştii au oprit un camion Man, condus de un bărbat de 44 ani.

Şoferul a prezentat cod-unic-aviz pentru un volum de 16,5324 mc, având ca destinatar o societate comercială cu punct de descărcare în satul Bogdăneşti.

Verificările au arătat că documentul era valabil, însă existau neconcordanţe în ceea ce priveşte traseul vehiculului. Analiza traseului GPS a arătat că au fost efectuate două curse, astfel încât  primul transport avea ca punct de plecare Râşca Mare, de pe raza OS Râşca, urma drumul forestier Râşca Mare, care ajungea pe DJ 155A (la ieşire din sat Slătioara), şi continua deplasarea pe DJ 155A până în localitatea Bogdăneşti, la adresa indicată ca destinaţie în aviz.

Al doilea transport, întrucât avizul nu a fost predat la destinaţie, traseul GPS îl arată că a urcat din nou spre Râşca, a ajuns pe drumul forestier Râşca Mare, a coborât pe acelaşi traseu, până în locul în care a fost oprit de poliţişti.

Diferenţa dintre numărul de kilometri trecuţi în SUMAL de la locul de plecare şi numărul de kilometri identificaţi în bordul autoutilitarei cu ocazia depistării în trafic a transportului, respectiv 50 km, coroborat cu traseul GPS ajuns deja în depozitul de destinaţie, a indicat existenţa unui transport repetat, prin folosirea aceluiaşi cod-unic-aviz.

Astfel, încărcătura a fost inventariată la Ocolul  Silvic Râşca, rezultând 9,836 mc lemn foc răşinoase, cantitate ce a fost confiscată integral. Totodată, şoferul a fost amendat cu 5.000 lei. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: