Ia te uită cine acuză !

De la revoluţie încoace, în bătălia politică învinge adesea cel ce ţipă mai tare, face gălăgie şi scandal, iar strigătele şi acuzaţiile îi sunt răspândite cu mai multă vigoare, mereu contra cost, de către presă, televiziuni şi reţele sociale ca Facebook. Aşa că în România nu se poate vorbi de activitate politică propriu-zisă, de proiecte, doctrine şi ideologii de partid, ci de mulţimi, găşti mai mari sau mai mici care se adună în jurul celor mai vocali lideri. Cam la fel se câştigă şi voturile: şmecherii buni de gură, scandalagiii şi miştocarii, mincinoşii cu promisiuni oricât de gogoşate, ipocriţii… îşi găsesc uşor locuri pe liste şi ne trezim cu ei în consilii locale, judeţene şi chiar în Parlament. Şi apoi ne mirăm că aproape nimic nu merge.

Fireşte, înţelegem că prin această fază au trecut şi marile democraţii acum mai bine de un veac, numai că depăşirea a trei decenii de manipulare odioasă, de gargară politică, urlete şi ţipete, de combinaţii mocirloase cu politicieni de trei parale care nu ştiu decât să-şi acuze „duşmanii” fără a putea construi nimic începe să trezească suspiciuni. Şi-aşa România (ne)educată dispune la ora actuală de peste 40% analfabeţi funcţional şi teamă mi-e că mulţi se simt în largul lor în politică.

Acuzaţiile împotriva „duşmanilor” merită atenţie sporită fiindcă cele mai multe se referă la fosta securitate, la afaceri ilegale, furturi, corupţie, hoţie, încrengături mafiote, traseism, analfabetism, imoralitate…, noutatea fiind că acuzatorii nu vor să vadă buruienile din curtea proprie, ci se uită peste gard doar la mizeria celorlalţi. Un alt aspect: mai toate acuzaţiile făcute publice în ultima vreme, fără a aduce dovezi grăitoare, constituie infracţiuni, deoarece asemenea fapte sunt de competenţa Procuraturii, prezentând injurii. Ele continuă cu spor fiindcă, de obicei, victimele nu se adresează Justiţiei, ca în ţările civilizate: procesele durează prea mult, iar beneficii de imagine nu sunt. Odată „intrat în gura lumii…”

Dar ca partid beneficiar direct al serviciilor foştilor lideri PCR şi ale securiştilor care au pus umărul din greu pentru reuşita FSN, PDSR, PSD la alegeri să vii să acuzi de securism USR, un partid cu oameni tineri, cei mai mulţi născuţi după ’89, este o culme nemaiîntâlnită vreodată a tupeului politic. De asemenea, să acuzi alte partide de corupţie şi hoţie, când majoritatea condamnaţilor, inclusiv ultimii şefi, Năstase + Dragnea, sunt în curtea proprie, miroase nu numai a tupeu, ci şi a ticăloşie. Este o încercare disperată de prostire în faţă a cetăţenilor prin aruncarea pisicii moarte în curtea oponenţilor. Nu că ar fi pentru prima dată.

Fenomenul a luat amploare după ce PSD a câştigat cele mai multe voturi la ultimele alegeri, dar, cu toate diligenţele şi manipulările ordinare ale televiziunilor de casă, nu a putut alcătui o majoritate de guvernământ ca să aibă prim-ministrul: PSD avea 28,9%, + AUR 9% + UDMR 5,74%, deci nu avea cum ajunge la 50%. Şi atunci social-democraţii au considerat că li se permite orice, de la acuzaţii grele de furt şi corupţie asupra liberalilor şi a useriştilor, la procese de intenţie atât de sforăitoare, că nu le ia nimeni în seamă.

Alte acuzaţii sunt vechi cabale pe care Opoziţia actuală, în lipsa programelor şi a proiectelor aducătoare de adeziuni populare şi voturi, le toacă zi şi noapte: acuzaţiile de dictatură a preşedintelui Iohannis, a liderului liberal Ludovic Orban, a prim-ministrului Florin Cîţu, a oricui le iese în cale, nu mai trezesc curiozitatea nimănui, de pe vremea lui Ion Iliescu devenind un loc comun.

La fel, acuzarea lui Florian Coldea că pune Serviciile Secrete, Procuratura şi Justiţia să le facă dosare liderilor PSD nu poate fi demonstrată decât prin vorbe preluate de activiştii social-democraţi de la lansatorii de fake news-uri TV specializaţi în manipulări. În ultima vreme, locul lui Coldea i-a fost luat de finanţistul Lucian Isar, consilier pro bono al prim-ministrului Cîţu, căruia i se atribuie fără nicio probă toate faptele de corupţie şi malversaţiuni financiare. Şi asta din pricina soţiei sale, dna Alina Gorghiu, fostă lideră a PNL.

Aşadar, acuzaţi, acuzaţi! Poate iese ceva!

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: