Fiica ambasadorului afgan în Pakistan a fost răpită

Afganistan îşi recheamă diplomaţii din Pakinstan, după incidentul în care a fost implicată Selsela Alikhil. Fiica ambasadorului afgan Najibullah Alikhil a fost răpită, reţinută vineri, timp de aproape cinci ore, şi asaltată de bărbaţi neidentificaţi la Islamabad.

Ministerul afgan de externe l-a convocat pe ambasadorul pakistanez Mansoor Ahmad Khan la Kabul, iar Ministerul de Externe al Pakistanului a declarat că poliţia a deschis o anchetă.

Selsela Alikhil spune că a fost răpită când s-a urcat într-un taxi dintr-un district comercial din Islamabad situat la mică distanţă de sediul Parlamentului. Ea a spus că un bărbat neidentificat, care a fost lăsat în taxi de către şofer, a bătut-o şi a numit-o fiica unui comunist.

Un raport medical a arătat că avea leziuni la încheieturi, glezne şi cap.

Afganistan a anunţat duminică retragerea ambasadorului şi a înalţilor diplomaţi din Pakistan, în urma răpirii fiicei trimisului în Islamabad, adăugând tensiuni suplimentare în legăturile bilaterale.

Biroul de Externe al Pakistanului a descris decizia Afganistanului ca fiind „nefericită şi regretabilă” şi a declarat că răpirea este investigată la „cel mai înalt nivel”, la ordinele prim-ministrului Imran Khan.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: