Fotbal

Ediţia a doua a Juniors Cup Suceava, un succes

Timp de trei zile, bătrânele stadioane „Areni” şi „1 Mai” au răsunat de chiotele micilor fotbalişti, care s-au reunit la cea de-a doua ediţie a Juniors Cup Suceava. Competiţia organizată de clubul Juniorul Suceava, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Suceava, a adunat la start 80 de echipe din 8 judeţe, Suceava, Botoşani, Iaşi, Prahova, Galaţi, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Vaslui, şi municipiul Bucureşti. Turneul s-a desfăşurat pe cinci categorii de vârstă, copii născuţi în 2008, 2010, 2012, 2013 şi 2014.

La categoria 2008, în finala mare, Juniorul Suceava a învins Juniorul Dorohoi cu 5-0, pentru ca în partida pentru locurile 3-4, LPS Suceava să treacă de Viitorul Dorohoi cu 4-2.

La categoria 2010, turneul s-a desfăşurat pe trei grupe de câte patru echipe. După o serie de meciuri care de care mai interesante, în finala pentru locurile 1-2 s-au întâlnit echipele Juniorul Suceava Alb şi Junior Botoşani. Gazdele s-au impus clar cu 4-0. Medaliile de bronz au revenit celor de la Kids Tâmpa Braşov, care au câştigat duelul cu Juniorul Suceava Verde.

Categoria 2010 a adunat la start 10 formaţii, care au fost împărţite în două grupe. Finala a fost o „afacere internă”, Juniorul Suceava Alb învingând Juniorul Suceava Verde cu 2-1. În meciul pentru locurile 3-4, Junior Câmpulung Moldovenesc a trecut de Junior Dorohoi cu 3-0.

Categoria 2013 s-a desfăşurat într-un sistem de trei grupe a câte patru echipe. În finala mare, Junior Botoşani a trecut de Juniorul Alb Suceava cu 4-1, în timp ce în finala mică, Foresta Fălticeni a învins LPS Vaslui cu 4-1.

Cea mai mică categorie de vârstă a avut parte de o dispută între 10 formaţii, împărţite în două grupe. În finala mare, Juniorul Suceava a surclasat-o pe Junior Botoşani cu 7-0, în timp ce în finala mică Juniorul Suceava Verde a trecut de Luceafărul Suceava cu 2-1.

Organizatorii, arbitrii şi toţi cei care s-au străduit să le ofere celor mici condiţii optime de joc şi momente de bucurie adevărată pe care doar fotbalul le poate da, merită toate felicitările pentru că au înfruntat trei zile de caniculă la Suceava. Competiţia a reprezentat un adevărat succes şi a dovedit faptul că există talente adevărate în Bucovina şi că Suceava poate găzdui turnee de anvergură naţională.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: