Cupa „Nada Florilor” la tenis de camp

Sâmbătă, 17 iulie, la Fălticeni s-a desfăşurat Cupa „Nada Florilor” la tenis de câmp, turneu inclus în calendarul naţional Tenis10 al Federaţiei Române de Tenis (FRT) şi în programul Zilele Municipiului Fălticeni. La cele trei niveluri consacrate, Roşu, Portocaliu şi Verde, avansaţi şi începători, pe terenul de zgură şi pe terenul sintetic din cadrul bazei sportive „Nada Florilor” au jucat pentru a câştiga trofeul competiţiei peste 50 de copii din Fălticeni, Suceava, Rădăuţi, Botoşani, Târgu Neamţ, Roman, Bucureşti, Giurgiu.

Turneul este al doilea, în mai puţin de două luni, organizat de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Fălticeni, în parteneriat cu secţia de tenis de la ACS „Nada Florilor” Fălticeni, pe 29 mai fiind organizată o nouă ediţie a competiţiei „Cupa 1 Iunie”. Prin cele două turnee organizate „acasă”, administraţia locală doreşte să aducă în atenţia fălticenenilor performanţele din sistemul naţional de joc pentru copii cu vârsta maximă de 10 ani, Tenis 10, copiii pregătiţi la ACS „Nada Florilor” Fălticeni de instructorul Marcel Dascălu având rezervate medaliile de aur şi, de multe ori, întreg podiumul de premiere, în competiţiile desfăşurate în diferite oraşe din ţară în acest an.

Pe lângă medaliile şi plachetele rezervate învingătorilor, oferite de Federaţia Română de Tenis, toţi copiii au primit, din partea Primăriei Fălticeni, diplome, tricouri şi pachete cu dulciuri.

Primarul Cătălin Coman i-a felicitat pe toţi cei care au participat la turneul de la Fălticeni, jucători şi părinţi, şi a apreciat meciurile spectaculoase jucate de copiii de la categoriile portocaliu şi verde.

„Unii sunt la început de drum, alţii au acumulat ceva experienţă în competiţii zonale şi naţionale, avem şi campioni naţionali la Fălticeni. La fiecare competiţie vedem progresul acestor copii. Ne dorim să ajungem cât mai departe cu ei, să ne putem bucura cât mai mult. Rezultatele frumoase ale copiilor pe care i-am văzut jucând astăzi sunt meritul lor, al părinţilor, al antrenorilor şi al tuturor celor implicaţi. Împreună putem face multe lucruri frumoase pentru sport şi pentru copiii noştri, Primăria şi Consiliul Local sprijinind în continuare sportul fălticenean”, a declarat primarul Cătălin Coman.

Toţi copiii sunt încurajaţi să practice tenisul

Marcel Dascălu, instructorul secţiei de tenis de câmp – copii la ACS „Nada Florilor” Fălticeni, ne-a spus: „Toţi copiii au fost câştigători, însă trebuie apreciat efortul micilor tenismeni care au muncit pentru a fi cei mai buni în finalele fiecărei categorii de concurs.

Prin astfel de evenimente şi prin rezultatele pe care clubul nostru le are în competiţiile naţionale, toţi copiii de 10 ani sau mai puţin sunt încurajaţi să practice acest sport. Anul acesta am avut inclusiv o mică jucătoare din Giurgiu, ai cărei părinţi ştiau de performanţele noastre din competiţiile naţionale şi au dorit să vină să vadă cum ne pregătim, cum abordăm competiţiile, ce tehnici de antrenament avem, pentru că, la nivel naţional, clubul nostru este dat ca exemplu de bune practici.

Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentelor pe care le-am organizat astăzi (sâmbătă, 17 iulie – n.red.), Federaţiei Române de Tenis şi Primăriei Fălticeni, sponsorilor noştri, la care am găsit deschidere de fiecare dată pentru proiectele pe care le derulăm şi pentru deplasările la turneele naţionale, şi părinţilor care au înţeles că investiţia în sport pentru copiii lor este necesară pentru formarea şi dezvoltarea corespunzătoare.”

Clasament

Nivelul Roşu Starter:

  1. Efrenia Tanasă, 2. Antonia Mitocaru, 3. Mara Cristea;

Roşu challenger:

  1. Bianca Sosoi, 2. Alexandru Layniuc, 3. Delia Mirăuţă;

Portocaliu, fete:

  1. Elena Tanasă, 2. Amalia Pintilii, locul 3. Darzela Preda;

Portocaliu, băieţi:

  1. Samachisa Christian, 2. Mitocaru Daniel, 3. David Tipa;

Verde, băieţi:

  1. Mika Percec; 2. Emanuel Benea, 3. Dennis Filipciuc.
Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: