Inundaţii în Germania:

Bilanţul a crescut la 165 de morţi

Inundaţiile devastatoare din vestul Germaniei au provocat decesul a cel puţin 165 de persoane, conform unui nou bilanţ anunţat luni, alte zeci de locuitori fiind în continuare daţi dispăruţi, informează AFP.

În landul Renania-Palatinat, cel mai afectat de acest dezastru, „numărul morţilor a ajuns în prezent la 117”, faţă de 112 conform unui bilanţ anterior, „şi 749 de răniţi”, a declarat pentru AFP Verena Scheuer, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Koblenz.

În landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai recent bilanţ, prezentat duminică, indica „cel puţin 47 de morţi. Un deces a fost anunţat în landul Bavaria, în sudul ţării, afectat de inundaţii semnificative în acest weekend.

 Ministrul de interne Horst Seehofer este vizat de o dezbatere cu privire la un posibil eşec al sistemelor de avertizare a populaţiei în contextul bilanţului sumbru al acestor inundaţii.

Germania se află în continuare în stare de şoc în faţa acestui dezastru natural, cel mai grav din istoria recentă a ţării. Cancelarul Angela Merkel a efectuat, duminică, o vizită în comuna Schuld, nu departe de Bonn, unde râul Ahr, transformat într-un torent furios, a distrus o parte din centrul istoric. „Limba germană cu greu poate găsi cuvintele pentru a descrie devastarea provocată”, a declarat cancelarul, descriind o devastare „suprarealistă” şi promiţând sprijinul statului federal.

De miercuri, un ajutor de urgenţă de cel puţin 300 de milioane de euro va fi prezentat de guvern, înaintea unui vast program de reconstrucţie în valoare de mai multe miliarde de euro.

Încălzirea globală a fost indicată drept cauză atât de specialişti, cât şi de politicieni.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: