Vreme călduroasă până la mijlocul lunii 

Potrivit unei estimări realizate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) până la data de 18 iulie a.c., în Moldova,  valorile diurne vor fi în creştere până la începutul celei de-a doua săptămâni (13 iulie). Vremea va deveni călduroasă, iar maximele vor avea media de 32 – 33 de grade. Până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa de scădere spre o medie regională de 29 de grade. Temperaturile minime vor avea variaţii pe tot parcursul intervalului, cu cele mai ridicate medii de 19 grade, la mijlocul primei săptămâni şi în jurul datei de 14 iulie, cele mai scăzute, de 17 grade, urmând a se înregistra în jurul datelor de 10 şi 17 iulie.

Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată după data de 14 iulie, când vor fi posibile averse torenţiale şi cantităţi importante de apă.

La munte, variaţiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative, vremea menţinându-se caldă mai ales în intervalul 7-14 iulie, când media maximelor se va situa în jurul a 22 de grade. Până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa de scădere spre o medie de 19 – 20 de grade. Temperaturile minime vor avea variaţii uşoare pe parcursul celor două săptămâni, iar media acestora va oscila între 11 şi 13 grade. Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată după data de 13 iulie, când vor fi posibile averse torenţiale şi cantităţi importante de apă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: