Spitalul Judeţean Suceava se pregăteşte să deschidă Secţia de Boli Infecţioase şi pentru alte afecţiuni

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Niculai Barbă, care are în atribuţii coordonarea activităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, a declarat că autorităţile judeţene continuă să acţioneze pentru revenirea la normalitate a unităţii spitaliceşti de referinţă a judeţului.

Astfel, Niculai Barbă a spus că după ce din data de 2 iunie s-a primit avizul DSP Suceava pentru ca SJU Suceava să fie redeschis pentru toate patologiile, iar patologia Covid să fie tratată numai în Secţia de Boli Infecţioase, acum se pregăteşte ca şi Secţia de Boli Infecţioase, atât adulţi, cât şi copii, să fie deschisă şi pentru alte patologii în afară de Covid.

Vicepreşedintele CJ Suceava a menţionat că se fac paşii care au fost parcurşi şi la redeschiderea celorlalte secţii din spital.

„Numărul cazurilor de Covid-19 din judeţul Suceava se menţine scăzut, iar în SJU Suceava sunt internaţi doar doi pacienţi Covid (marţi, la momentul declaraţiei – n.red.), ambii cu forme medii. Numărul redus de pacienţi Covid din SJU Suceava ne-a determinat să solicităm redeschiderea Secţiei de Boli Infecţioase şi pentru alte patologii” a explicat vicepreşedintele CJ Suceava.

Niculai Barbă a menţionat că în cazul în care numărul cazurilor de Covid-19 va creşte, managementul SJU Suceava şi-a asumat să pună în practică un program de mărire a numărului de paturi pentru această patologie, în funcţie de nevoi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: