Hotărâre a CJSU Suceava:

O comisie mixtă va cerceta cum s-a construit blocul rămas fără acoperiş la furtuna din 1 iulie

Prefectura Suceava a anunţat ieri că marţi s-a desfăşurat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) al judeţului Suceava, având ca ordine de zi stabilirea de măsuri ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice/hidrologice pe teritoriul judeţului.

Astfel, luând în considerare avertizarea meteo cod portocaliu de fenomene meteohidrologice emisă în data de 1 iulie şi efectele distrugătoare ale fenomenelor naturii care au produs pagube, inclusiv la un bloc din Şcheia, CJSU a adoptat Hotărârea nr.134 din data de 6 iulie a.c.

Potrivit documentului, CJSU a decis „constituirea unei comisii mixte, prin ordin al prefectului, cu rol în asigurarea cerinţelor esenţiale de calitate a construcţiilor şi instalaţiilor, formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava, Consiliului Judeţean Suceava, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Bucovina» al judeţului Suceava, Inspectoratului de Stat în Construcţii Suceava, Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Şcheia şi verificarea documentelor tehnice, precum şi modul de edificare a clădirii cu destinaţia bloc de locuinţe, situată în comuna Şcheia, afectată de fenomenele meteohidrologice periculoase din data de 1.07.2021”.

Reamintim că furtuna din 1 iulie a smuls acoperişul unui bloc din Şcheia, iar bucăţile de tablă au ajuns atât în stradă, cât şi prin curţile din zonă, producând numeroase pagube. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: