Campionatul European de fotbal, printre picături

Italia, „inaMorata” de finală !

> Adi Pîrgaru

Prima semifinală a EURO 2020 ne-a oferit un adevărat spectacol sportiv, atât pe teren, cât şi în tribunele stadionului Wembley. A fost un adevărat thriller între două forţe ale fotbalului mondial, Italia şi Spania.

După o oră de tatonări şi încercări fragile, tânărul Chiesa a găsit o execuţie marca Del Piero şi a deschis scorul. Tiki-taka a reuşit la un moment dat să adoarmă defensiva squadrei azzura şi Morata a egalat după o combinaţie splendidă.

Până la finalul prelungirilor, nimeni nu a mai reuşit mare lucru, spaniolii „cheltuind” în van cele opt sute de pase, în timp ce italienii şi-au redescoperit veleităţile de „catenaccio”.

A urmat un lucru pe care emoţional nimeni nu şi-l doreşte, loviturile de departajare de la 11 metri. Unai Simon, portarul spaniol, a ştiut „locaţia” unde va trage Locatelli şi a fost la post. A fost doar primul penalti al italienilor şi căpitanul Chiellini l-a aplaudat pe ghinionist şi i-a strâns pe toţi laolaltă. Dani Olmo a tras în stele şi lucrurile au revenit la egalitate. Tânărul Donnarumma a ghicit şutul lui Morata, pentru ca ultima execuţie a elevilor lui Mancini să revină unui fel de „tătic” al penaltiurilor, Jorginho. Acesta a fentat elegant şi a marcat lejer.

Deocamdată, pe Wembley, o culoare este sigură, azzura, şi rămâne de văzut dacă vom mânca pizza şi vom bea limoncello sau vom gusta fish and chips şi vom bea bere. Scuze, am mizat pe englezi în duelul cu Danemarca, dar asta nu înseamnă că nu ne-am bucura şi de o vodcă nordică.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: