De la 1 iulie

Nouă regimuri speciale ale TVA

> „Declararea şi plata impozitului specific aferent primului semestru al anului acesta se vor face până pe 25 decembrie 2021” anunţă Oana Violeta Apetrea, purtătorul de cuvânt al AJFP

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava informează că în Monitorul Oficial nr. 630 din 28 iunie 2021 a fost publicată OUG nr. 59 din 2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227 din 2015 privind Codul fiscal. Actul normativ prevede schimbări referitoare la taxa pe valoarea adăugată, astfel că, începând cu 1 iulie a.c., se aplică nouă regimuri speciale privind TVA.

Potrivit purtătorului de cuvânt Oana Violeta Apetrea este vorba despre regimul special de scutire pentru întreprinderile mici (art. 310); regimul special pentru agenţiile de turism (art. 311); regimuri speciale pentru bunurile second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi (art. 312); regimul special pentru aurul de investiţii (art. 313); regimul special pentru servicii prestate de persoane impozabile nestabilite în Uniunea Europeană (art. 314); regimul special pentru vânzările intracomunitare de bunuri la distanţă, pentru livrările de bunuri interne efectuate de interfeţele electronice care facilitează aceste livrări şi pentru serviciile prestate de persoane impozabile stabilite în Uniunea Europeană, dar nu în statul membru de consum (art. 315). De asemenea, de la aceeaşi dată, sunt valabile regimul special pentru agricultori (art. 315 alin. 1): regimul special pentru vânzarea la distanţă de bunuri importate din teritorii terţe sau ţări terţe (art. 315 alin. 2), cât şi mecanismul special pentru declararea şi plata TVA la import (art. 315 alin. 3).

„Referitor la impozitul specific, precizăm că declararea şi plata acestuia, aferente primului semestru al anului acesta, se vor efectua până la 25 decembrie 2021” a subliniat Oana Violeta Apetrea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: