Gratuitatea transportului pentru elevii suceveni a fost eliminată în perioada vacanţei de vară

> „Nu dăm bani să se plimbe elevii gratuit cu autobuzul prin oraş” a precizat edilul-şef

Elevii nu vor putea circula gratuit cu autobuzele în municipiul Suceava pe perioada vacanţei de vară, a decis recent CL Suceava cu 14 voturi, în condiţiile în care consilierilor locali li s-a atras atenţia că OUG 50/2021 prevede că se asigură gratuitate elevilor pe parcursul întregului an şcolar, respectiv până pe 31 august.

Primarul Ion Lungu a spus că municipalitatea nu-şi permite să susţină abonamentele gratuite pentru elevi şi a arătat că se alocă bani pentru ca elevii să meargă la şcoală, nu să se plimbe prin oraş în timpul vacanţei.

 Consilierul local PSD Dan Ioan Cuşnir a spus că, din datele pe care le deţine, circa 1000 de elevi au abonament gratuit şi că pentru cele două luni costurile se ridică la circa 150.000 de lei.

El a arătat că în buget sunt alocaţi 100.000 de lei pentru Asociaţia de Călărit de la Suceviţa sau 2,5 milioane de lei „pentru fotbal fără perfomanţă”, dar nu sunt 150.000 de lei pentru elevi pe perioada vacanţei.

„Conform OUG 50/2021, gratuitatea pentru elevi este pe toată perioada anului şcolar, adică până la 31 august, iar singura gratuitate care se elimină e cea pentru transportul intrajudeţean” a menţionat Cuşnir.

O hotărâre de consiliu local nu poate excede cadrului legal al unei ordonanţe de urgenţă, a mai precizat Cuşnir, considerând că nu a văzut raţiunea financiară şi nici morală pentru a se elimina această gratuitate.

Primarul Ion Lungu a spus că anul acesta a decontat la TPL peste un milion de euro.

„Dacă vorbim de echitate, nu mi se pare corect să luăm din banii unui pensionar din Burdujeni-sat ca să dăm la copii posibilitatea să se plimbe cu autobuzul gratuit în oraş” a spus Lungu. El a mai arătat că sunt copii care nu au nevoie de aceste abonamente, pentru că părinţii lor au venituri mari.

„Eu zic că totuşi nu moare nimeni dacă două luni nu dăm aceste abonamente” a spus primarul, arătând că i se pare corect să fie daţi banii pentru şcoală şi nu pentru plimbat prin oraş. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: