Campionatul European de fotbal, printre picături

Semifinalele dintre echipele celor mai puternice campionate din lume bat în ritmul inimii lui Eriksen

> Adi Pirgaru

EURO 2020 a început cu mari emoţii după incidentul cu Eriksen, unul dintre cei mai buni jucători ai naţionalei Danemarcei. Resuscitarea sa cu şocuri a trezit pe toată lumea, şefi ai FIFA, oficialităţi, spectatori şi jucători, această ediţie fiind una a recordurilor de tot felul.

Am avut parte de o sumedenie de goluri, ratări, autogoluri, penaltiuri şi o bucurie de nedescris în tribune. Din punct de vedere nu numai fotbalistic, această ediţie a fost una de succes. Cu mai multe formaţii şi desfăşurată în mai multe locaţii din Europa, competiţia europeană a oferit prilejul mai multor ţări să-şi completeze infrastructura fotbalistică, să mai câştige un ban şi spectatorilor de pretutindeni să aprecieze jocul cu balonul rotund. E ca şi când la loto, în loc de un singur câştigător a un milion de euro, ar fi zece, care, suntem convinşi, s-ar bucura la fel de mult, fiecare, de cei o sută de mii câştigaţi.

În penultimul act al EURO 2020 au ajuns trei reprezentante ale celor mai puternice campionate de pe mapamond, Italia, Anglia şi Spania, alături de Danemarca, o inimă care bate la unison cu ritmul inimii lui Eriksen. Portarul Sommer a apărat tot ce se putea, dar nu i-a putut învăţa pe colegii săi din cantoane să bată 11 metri, Lukaku a ratat două ocazii monumentale şi Italia a bătut Belgia, cehii s-au trezit prea târziu cu Danemarca, iar ucrainenii au fost prea mici pentru un duel cu Anglia. Victoria a fost clară, dar la golul lui Maguire a fost şi ofsaid, şi fault.

Este de urmărit dacă în semifinala cu Spania Italia va continua să atace în valuri sau se va întoarce la ce ştie ea cel mai bine, apărare ermetică. Să vedem dacă tiki-taka spaniolă va reuşi să descuie lacătul italian. În ceea ce priveşte cealaltă semifinală, calmul englezesc versus exuberanţa daneză…

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: