Secţia Neurologie a SJU, premiată pentru îngrijirea pacientului cu AVC

> Daniela Beatrice Neagu

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a obţinut, în primul trimestru al acestui an, premiul ESO Angels, cu statut „Platinum”, pentru asistenţa acordată pacienţilor cu AVC, a anunţat, ieri, managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea.

Potrivit acestuia, organizaţia europeană de Stroke (AVC) (ESO) a urmărit o serie de criterii de performanţă în acordarea acestei distincţii, criterii pe care colectivul Secţiei Neurologie condus de dr. Daniela Beatrice Neagu, le-a îmbunătăţit permanent, pentru a se alinia standardelor europene de calitate.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă «Sfântul loan cel Nou» Suceava îşi dezvoltă în permanenţă resursele în tratamentul AVC, prin utilizarea celor mai noi şi performante metode de diagnostic, tratament şi îngrijire a acestor pacienţi” spune dr. Alexandru Calancea.

El a menţionat că un pas important s-a realizat prin instruirea asistenţilor medicali, care acordă îngrijiri acestor pacienţi, prin participarea la un alt proiect european, QASC, care vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii, reducerea complicaţiilor şi a mortalităţii post AVC.

Acest proiect s-a desfăşurat în zece etape şi se referă, în principal, la managementul tulburărilor de deglutiţie, a febrei şi a hiperglicemiei în primele 72 ore de la debutul AVC, ceea ce ar putea conduce la o scădere a morbidităţii şi mortalităţii cu 16% la aceşti pacienţii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: