Într-un proces câştigat de fostul operator de termoficare

Primăria Suceava are de plătit „despăgubiri civile” de 10 milioane de lei către Termica

> Banii sunt luaţi din Fondul de rezervă, prima rată fiind onorată în martie, ultima, stabilită pentru decembrie 2021 > La sfârşitul anului trecut, primarul Ion Lungu informa că municipiul câştigase două procese de 10 milioane de euro cu fostul prestator

CL al municipiului Suceava va analiza în vederea aprobării un proiect de hotărâre prin care a din vistieria locală va fi disponibilizată o sumă de bani necesară onorării unei obligaţii stabilite de instanţele judecătoreşti în favoarea fostului operator de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic Termica Suceava. Conform expunerii de motive la proiectul de hotărâre, care face referire la nota internă nr. 246 din 1 martie 2021, primită de la Direcţia de Contencios Administrativ, Juridică şi Administrativă, suma de aproximativ 10 de milioane de lei rămasă de achitat, în urma Deciziei Curţii de Apel Iaşi nr. 1758 din 2019, de municipiul Suceava, către societatea comercială Termica Suceava, a fost eşalonată în rate în valoare de circa un milion de lei fiecare, acestea urmând a fi plătite din martie până la sfârşitul lui decembrie 2021.

Astfel, prin rectificarea bugetului local pentru achitarea ratei aferente lunii iulie, de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia autorităţilor locale se va lua suma de 600.000 de lei, aceasta fiind trecută la cheltuieli în cadrul subcapitolului „Energie termică”, articolul „despăgubiri civile”.

La sfârşitul anului trecut, primarul Ion Lungu informa că municipiul Suceava avea 100 de procese cu Termica, în 23 iulie 2020 Primăria câştigând un proces de peste 9 milioane de lei (circa două milioane de euro), iar pe 2 noiembrie 2020 un altul, de aproximativ 37 de milioane de lei (circa 8 milioane de euro). Pe 30 iunie 2015, Tribunalul Suceava a dispus intrarea în procedură de faliment a societăţii comerciale Termica Suceava, desemnând drept lichidator judiciar provizoriu pe practicienii în insolvenţă MGA Insolvency SPRL Suceava şi Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL. Aceasta după ce, în iunie 2013, judecătorul sindic a constatat că Termica este în incapacitate de plată, dispunând deschiderea procedurii generale a insolvenţei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: