În organizarea Muzeului de Istorie Suceava

„Povestea scrierii şi a instrumentelor de scris – atelier de caligrafie”

În perioada 12-16 iulie a.c., Muzeul Naţional al Bucovinei (MNB) reia atelierul de caligrafie „Povestea scrierii şi a instrumentelor de scris”. Activităţile se vor desfăşura la Muzeul de Istorie, în spaţiul „Realitate virtuală”, de luni până vineri, între orele 10 – 12.

Activităţile din cadrul proiectului „Povestea scrierii şi a instrumentelor de scris – atelier de caligrafie” se adresează copiilor din clasele a II-a, a III-a şi a IV-a, care doresc să cunoască poveştile fascinante ale istoriei scrisului şi a instrumentelor de scris şi care sunt curioşi să încerce scrierea din documentele medievale, să experimenteze diverse ustensile şi suporturi de scris, să-şi îmbunătăţească îndemânarea caligrafică, să petreacă, din nou, timp la muzeu.

„Îndrumaţi de specialiştii muzeului din cadrul biroului Educaţie, Marketing şi Comunicare, copiii vor crea semne după care vor dezvolta litere şi vor decora majuscule – iniţiale stilizate, ca în vechile documente existente în colecţiile muzeului. De asemenea, copiii vor intra într-o poveste în care vor descoperi semnele grafice şi literele, scrierea cuneiformă, povestea cărţilor tipărite şi a ustensilelor de scris din zilele noastre.

Într-o manieră creativă, prin intermediul activităţilor, muzeul propune copiilor o întoarcere în timp, la scrierea caligrafică, scrierea decorativă care va transforma literele şi cuvintele în adevărate opere de artă” a relatat Iuliana Roşca, şefa biroului Educaţie, Marketing şi Comunicare al MNB.

Activităţile proiectului educaţional se repetă zilnic, de aceea MNB recomandă participarea într-o singură zi. Înscrierile se pot face la numerele de telefon 0230/216439, interior 116, sau 0747415751. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: