Peste 76 la sută din elevi au promovat examenul de Evaluarea Naţională

Rata de participare la Evaluarea Naţională din acest an a fost de peste 93%, iar dintre cei care au dat examenul, 76,8% au luat medii mai mari sau egale cu cinci. Procentul este uşor mai mare decât anul trecut, când 76,1% dintre candidaţi au promovat.

Rata de participare la Evaluarea Naţională a fost de 93,9%, potrivit Ministerului Educaţiie. Au fost 123.122 de candidaţi prezenţi, dintr-un total de 131.179 de absolvenţi înscrişi.

Dintre cei 123.122 de candidaţi prezenţi, 94.526 de candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de 76,80%, în uşoară creştere, comparativ cu anul trecut (76,10%).

120 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Rezultatele au fost publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat şi comunicat fiecărui candidat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: