Eliminat din bacalaureat şi cercetat penal !

 > Un candidat a fost surprins ieri în examen cu un dispozitiv cu cască şi cameră de filmat

Un candidat sucevean la bacalaureat a fost eliminat, ieri, din examen, după ce a fost prins având asupa sa un dispozitiv cu cască şi cameră de filmat.

Potrivit ISJ Suceava, la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului naţional de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie a.c. au fost prezenţi 4.775 candidaţi (3.113 la matematică, respectiv 1.662 la istorie).

Sursa citată arată că pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat care avea asupra sa un dispozitiv audio-video cu cască şi cameră de filmat. El nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

În acest caz a fost sesizat Biroul de Siguranţă Şcolară din cadrul IPJ Suceava, care a întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de art. 304 din Codul penal, respectiv „divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”.

Astăzi se desfăşoară, în cadrul bacalaureatului, proba la alegere a profilului şi a specializării, iar mâine, proba la limba şi literatura maternă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: