Potrivit primarului Ion Lungu:

Doar proiectul gestionat de CJ privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare este în întârziere

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, recent, că proiecte ale municipalităţii sucevene, în valoare de circa 45 de milioane de euro, cu finanţare europeană, aferente perioadei 2014-2020 sunt în curs de finalizare. Întârzieri sunt la proiectul de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare gestionat de CJ Suceava, unde municipiul Suceava ar urma să beneficieze de investiţii de circa 20 de milioane de euro.

Potrivit primarului, la proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic” se lucrează la finalizarea clădirii autobazei, la finisaje şi a fost demarată procedura pentru racordarea la gaz metan. În luna august vor fi începute lucrările pentru montare e-ticketing la dispeceratul din clădirea autobazei, după care va fi instalată aparatura în mijloacele de transport, a explicat Lungu. El a spus că, în paralel, se va finaliza de montat noile staţii de transport.

„Singura problemă la acest proiect este cea legată de livrarea celor 15 autobuze care trebuie să fie furnizate de firma Solaris, din Polonia, pentru care nu avem un termen concret de livrare” a mai spus primarul.

În ceea ce priveşte proiectul „Revitalizare spaţiu public urban – Zona de agrement râu Suceava”, acesta va fi finalizat până la sfârsitul lunii septembrie a.c. Edilul-şef a precizat că Primăria, împreună cu Apele Române, caută soluţii tehnice şi de finanţare pentru consolidarea malurilor râului.

În acest an va fi finalizat şi Centrul multifuncţional Iţcani, în cadrul căruia este posibil ca cinematograful să fie funcţional la începutul anului viitor. Aflăm că firmele asociate au cerut prelungirea termenului de finalizare până în luna februarie 2022, motivând întârzierea lucrărilor în condiţiile specifice pandemiei de Covid.

În ceea ce priveşte grădiniţele din Burdujeni-sat şi din zona centrală a oraşului, ele vor fi finalizate în acest an, prima urmând să fie inaugurată la începerea noului an şcolar, iar a doua să fie dată în funcţiune până la sfârşitul anului calendaristic.

Până la sfârşitul lunii octombrie 2021 va fi finalizată şi modernizarea clădirilor de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, a spus primarul, care a menţionat că acestea vor fi pregătite pentru învăţământul dual.

La Colegiul Tehnic Alimentar s-au demarat lucrările, iar la Colegiul Naţional „Petru Rareş” se va semna, la începutul lunii iulie, contractul pe fonduri europene pentru construirea de săli de clasă pentru gimnaziu. Iar tot în acea perioadă va fi semnat contractul pentru echipamente electronice în şcoli: tablete, laptopuri etc.

„Singurul proiect la care nu este demarată licitaţia de execuţie pentru exerciţiul de finanţare 2014-2020 este cel legat de reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare pe POIM, unde municipalitatea suceveană are repartizată suma de aproximativ 20 milioane euro” a subliniat Lungu.

El a menţionat că municipalitatea depune eforturi deosebite pentru finalizarea proiectelor aferente exerciţiului de finanţare europeană 2014-2020 şi pregăteşte proiecte pentru perioada de finanţare europeană 2021-2027. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: