Campionatul European de fotbal, printre picături

Ceasul elveţian a „cântat” mai devreme decât cocoşul galic, iar taurul spaniol a trecut prin pestriţa manta croată

Penultima zi a optimilor de finală de la EURO 2020 a fost una epică. Spectatorii prezenţi în tribune au avut parte de două spectacole de gală oferite de unii dintre cei mai buni fotbalişti ai lumii. Meciurile au avut de toate, goluri, ratări, reveniri şi dramatism total.

Tiki-taka spaniol a revenit în actualitate şi, la un moment dat, a dat impresia că a ameţit complet ambiţia croată. Băieţii lui Modric au strâns din dinţi şi au egalat. În prelungiri, însă, ratările lui Kramaric şi Budimir le-au pus plumb în ghete, în timp ce „furia roja” a fost la înălţime. În această partidă am văzut şi unul dintre cele mai caraghioase autogoluri de la europene, dar şi o dovadă de caracter şi inspiraţie, portarul Unai Simon fiind de nebătut după ce sufletul lui a fost vraişte.

Şi iubitorii fotbalului din România au avut parte de un thriller de povestit nepoţilor la duelul dintre campioana mondială, Franţa, şi Elveţia. „Les bleus” a dat impresia, la un moment dat, că este de neoprit, mai ales după ce în loc să facă 2-0, elveţienii s-au văzut conduşi cu 3-1 după penaltiul ratat de Rodriguez. Poate că Pogba s-a bucurat exagerat la bijuteria lui de gol şi soarta l-a pedepsit. Băieţii din Ţara Cantoanelor au egalat pe final de meci graţie încăpăţânării ereditare a jucătorilor proveniţi din spaţiul iugoslav, Seferovic şi Gavrancic.

Dezamăgirea maximă a venit din partea celui mai lăudat fotbalist al planetei, jucătorul viitorului, miliardarul adolescent Kylian Mbappe. Nu comentăm faptul că a ratat penaltiul decisiv care a trimis Franţa acasă, însă el a evoluat mult sub pretenţiile avute de la el în timpul jocului. Şi în acest meci s-a dovedit cu prisosinţă faptul că nu este nevoie de 11 vedete la un loc, ci de o echipă.

La un moment dat, spectatorii români, entuziasmaţi de jocul din partida Franţa – Elveţia, au scandat numele ţării noastre, parcă în dorinţa ca şi naţionala noastră să ne ofere jocuri la competiţiile de prestigiu. Mai este mult până departe însă, poate generaţia Under 21 care va merge la Tokyo…?

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI