DSP Suceava supraveghează zonele afectate de inundaţii

După inundaţiile produse în oraşul Broşteni, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis ieri că ţine legătura cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, cu autorităţile locale, cu medicii de familie şi spitalele din judeţ privind monitorizarea şi, în caz de nevoie, transportul gravidelor, persoanelor în vârstă cu boli cronice, a celor dializaţi şi copiilor.

În acest context, DSP Suceava recomandă populaţiei următoarele măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor în caz de inundaţii: > să consume apă îmbuteliată, să nu bea direct din fântâni sau de la robinet; > să utilizeze pentru prepararea alimentelor apă fiartă şi răcită; > să consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic; > să nu atingă animalele moarte şi să avertizeze autorităţile, în vederea evacuării acestora; > să păstreze alimentele în condiţii igienice; > să respecte igiena individuală, iar la primele semne de boală  să se prezinte la cel mai apropiat medic/spital. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: