Ungaria, sub focul criticilor europene pentru legea care interzice „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor

Germania şi ţările din grupul Benelux au introdus ieri pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Generale al UE o declaraţie prin care critică legea ungară recent adoptată care interzice promovarea homosexualităţii în rândul minorilor, lege calificată de unii dintre miniştrii europeni participanţi la această reuniune drept „nedemnă” pentru Europa şi contrară „valorilor” europene.

Potrivit AFP, până la prânz textul declaraţiei era susţinut de circa 12 state membre.

Este o legislaţie „nedemnă pentru Europa”, consideră ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn, şi care „încalcă clar valorile UE”, potrivit ministrului german pentru afaceri europene, Michael Roth, în timp ce omologul său irlandez Thomas Byrne crede că adoptarea unei asemenea legi este „un moment foarte periculos pentru Ungaria şi pentru UE”, aceştia cerând Comisiei Europene să acţioneze. Executivul comunitar şi-a exprimat anterior preocuparea faţă de această lege.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: