Racla cu moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a fost scoasă pentru închinare şi purtată în procesiune

Racla cu moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a fost scoasă pentru închinare, ieri dimineaţă, în curtea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou, în baldachinul special amenajat.

Slujba Acatistului Sf. M. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava şi scoaterea Sfintelor Moaşte pentru închinare au fost oficiate de un sobor de preoţi în frunte cu PS Damaschin Dorneanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

PS Damaschin a vorbit şi despre modul în care moaştele Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou au fost aduse la Suceava, despre vremurile din perioada comunistă, când pelerinajele şi procesiunea cu moaştele Sfântului erau reduse, dar şi despre faptul că şi anul trecut a fost un pelerinaj redus.

Ierarhul a arătat că anul acesta este un început „înnoitor şi îmbogăţitor” faţă de anii precedenţi şi că, din acest motiv, cu binecuvântarea ÎPS Calinic, sfinţii părinţi au pregătit pentru perioada 22-25 iunie un program frumos, bogat, ca semn al dragostei faţă de Sf. M.Mc. Ioan cel Nou şi ca semn de recunoştinţă pentru toată ocrotirea pe care a arătat-o faţă de catedrala arhiepiscopală, faţă de eparhie şi faţă de Moldova şi faţă de ţară.

„Vă primim cu drag, pe dumneavoastră sucevenii, dar şi pe dumneavoastră pelerinii şi îl rugăm pe Sf. M. Mc. Ioan cel Nou să primească dragoste fiecăruia, osteneala fiecăruia, rugăciunea dumneavoastră, lacrima dumneavoastră şi inima dumneavoastră bună şi să plecaţi de aici frumoşi, luminoşi şi încredinţaţi că Sf. M. Mc. Ioan cel Nou nu ne-a lăsat şi nu ne va lăsa pe noi” a spus PS Damaschin.

Ieri după-amiază, începând cu ora 18, a fost programată procesiunea „Calea Sfinţilor”, în cadrul căreia moaştele Sfântului Ioan cel Nou urma să fie purtate de clerici şi monahi pe străzile oraşului Suceava, potrivit tradiţiei.

În acest an, din motive care ţin de evitarea răspândirii coronavirusului, nu se va mai trece pe sub racla Sfântului, aşa cum se obişnuia până acum, a anunţat luni seara Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, credincioşii fiind rugaţi să respecte recomandările autorităţilor în contextul epidemiologic şi să urmeze indicaţiile forţelor de ordine. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: