George Clooney lansează un program care oferă elevilor defavorizaţi posibilitatea de a urma cariere în industria cinematografică

George Clooney şi alte vedete de la Hollywood au anunţat lansarea unui program educativ conceput să pregătească elevii de liceu din Los Angeles provenind din medii defavorizate sau din rândul minorităţilor pentru a urma cariere în industria cinematografică, informează AFP.

Programul, care va fi sponsorizat de Clooney, Eva Longoria („Desperate Housewives”) şi Don Cheadle (supereroul War Machine din saga Marvel), va debuta în septembrie 2022 şi va viza iniţial adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani dintr-un liceu din centrul Los Angelesului, urmând să fie extins şi la alte licee publice din oraş. „Scopul nostru este să reflectăm mai bine diversitatea ţării noastre, iar asta implică să începem devreme”, a declarat Clooney într-un comunicat care anunţă crearea unei instituţii care va gestiona acest proiect, şcoala de producţie de film şi de televiziune Roybal. Elevii vor fi învăţaţi „tehnici de cameră, montaj, efecte vizuale şi sunet şi se vor familiariza cu toate oportunităţile de carieră pe care această industrie le oferă”, a explicat actorul.

Această iniţiativă urmează la scurt timp după anunţarea unui proiect similar din partea producătorilor de muzică Dr Dre şi Jimmy Iovine, în parteneriat cu alte instituţii din metropola californiană.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: