Elevi militari în vizită la Şcoala Gimnazială Vatra Moldoviţei

La iniţiativa Statului Major al Forţelor Terestre, comandantul Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, col. dr. Romeo-Aurelian Popovici împreună cu doi elevi au avut misiunea de a dona materiale didactice Şcolii Gimnaziale Vatra Moldoviţei. Micile gazde au fost încântate atât de vizită, cât şi de materialele primite.

Printre dicţionarele şcolare şi caietele de lucru mul-tidisciplinare, gazdele au primit insigne şi medalii de învingători. Pentru că, da, în fiecare dintre ei se află un învingător. Materialele didactice au fost distribuite Şcolii Gimnaziale Vatra Moldoviţei, urmând a fi împărţite şi elevilor din clasele pregătitoare şi I-IV de la Şcoala Gimnazială Paltinu, Şcoala Primară Spărturi şi Şcoala Primară Ciumârna.

Eleva Brânduşa Lupăşneanu şi elevul sergent Marian-Irodion Negură au studiat la şcoala gimnazială vizitată şi s-au regăsit, cu nostalgie, în fiecare copil care privea cu entuziasm uniforma de elev militar. Anul trecut, în luna octombrie, cu prilejul unei activităţi similare, Brânduşa şi Marian au vizitat pentru prima dată, în calitate de elevi militari, şcoala gimnazială pe care au absolvit-o. Întrebaţi despre sentimentele trăite, adolescenţii militari au mărturisit că nimic nu se compară cu emoţia revederii dascălilor şi a claselor în care au învăţat.

„Bucuria pe care o resimt când mă întorc la şcoala gimnazială este aceeaşi de fiecare dată. Acum, am avut şansa de a mă compara cu ei. Ei se află la început de drum, iar eu mă apropii cu paşi repezi de finalul liceului. I-am regăsit pe micii şcolari entuziasmaţi şi dornici să descopere cât mai multe lucruri. Aşa cum eram şi eu. Experienţa de astăzi m-a determinat să reflectez mai mult la anii petrecuţi în şcoala gimnazială şi în colegiul militar” ne-a mărturisit Marian.

„Am simţit cum ne privesc cu admiraţie. Cred că uniforma militară i-a impresionat cel mai mult. Unii dintre ei m-au recunoscut pentru că fac parte din ansamblul artistic de dansuri populare al şcolii. Ne-au arătat caietele primite de la noi în luna octombrie şi erau încântaţi că acum le-am adus altele noi. Cu toate acestea, cred că cel mai încântaţi sunt de medalia primită. Sunt sigură că o vor păstra la loc de cinste” a menţionat Brânduşa.

Acţiunea s-a derulat la iniţiativa Statului Major al Forţelor Terestre (SMFT), a fost coordonată de col. Sorin Ştefan, reprezentantul SMFT şi membru în consiliul de conducere al Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, şi de dna Adina Grigore, director al editurii Ars Libri. La reuşita acţiunii a contribuit şi Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, prin rectorul academiei, general de brigadă prof. univ. dr. ing. Ghiţă Bârsan.

Activitatea s-a desfăşurat respectând normele de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

GEORGIANA LUPU

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: