Concentrare a terenurilor agricole lucrate în judeţ

> Numărul de cereri unice de plată depuse la APIA pentru anul 2021 a scăzut, concomitent înregistrându-se o creştere a suprafeţei totale declarate >Deoarece, din cauza Covid-19, identificarea suprafeţelor s-a făcut online, agricultorii trebuie să se prezinte la centrele APIA pentru a-şi pune semnătura pe cereri

La nivelul judeţului Suceava, în cadrul campaniei de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2021, au fost primite 44.811 de cereri, a informat Delia Modoveanu, directorul executiv al Centrului Judeţean Suceava al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), potrivit căreia suprafaţa totală astfel identificată este de 209.263,01 ha.

Anul acesta, campania s-a desfăşurat în perioada 1 martie – 15 mai, însă, după expirarea termenului-limită pentru înaintarea cererilor unice de plată, acestea au mai putut fi depuse pe durata a încă a 25 de zile calendaristice ulterioare. În acest interval, fermierii au avut posibilitatea de a face inclusiv modificări, corecturi, actualizări, dar cu o penalizare de 1% din sumele cuvenite, sancţiune calculată pentru fiecare zi de întârziere.

În 2021, din cauza pandemiei de Covid-19, inspectorii au verificat situaţia înscrierii în Registrul agricol a suprafeţelor împreună cu funcţionarii unităţii administrativ-teritoriale pe raza căreia deţin terenul, adeverinţa fiind transmisă la APIA de lucrătorii primăriei, în sistem online. Totuşi, până în luna octombrie, agricultorii trebuie să se prezinte la centrale locale ale APIA pentru a-şi pune semnătura pe cereri.

În campania precedentă, cea din anul 2020, în judeţ s-au depus 45.705 cereri, pentru o suprafaţă totală de 205.176,4 ha lucrate. Se remarcă o scădere a numărului de cereri, concomitent cu creşterea suprafeţei totale declarate, ceea ce ar însemna o concentrare a terenurilor lucrate. În 2019, în judeţul Suceava au fost adunate 46.595 de cereri unice de sprijin pentru o suprafaţă totală de 202.227,27 de ha.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: