Pe medie

Sucevenii câştigă mai mult faţă de anul 2020

> În martie, netul sucevean a ajuns la nivelul de 2.678 de lei de persoană, cu o creştere anuală de 199 lei > În aceeaşi lună, la nivel naţional, câştigul salarial mediu net a ajuns la o medie de 3.547 lei de persoană

În judeţul Suceava, câştigul salarial mediu net a fost, în luna martie a.c., de 2.678 de lei de persoană, cu 71 lei mai mare faţă de netul din luna februarie a aceluiaşi an, însemnând o creştere de 2,7%. Conform Buletinului statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS), pe sectoare de activitate, comparativ cu februarie, câştigul salarial mediu net a scăzut cu 1,1% la salariaţii din sectorul agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură, crescând cu 4,8% în sectorul industriei şi construcţiilor, precum şi cu 2,2% în sectorul serviciilor. Conform sursei citate, faţă de luna martie a anului 2020, în judeţ, câştigul salarial mediu net a consemnat o creştere cu 199 lei, adică de 8,0%. Conform buletinului DJS, raportat la martie 2020, netul mediu salarial a sporit cu 2,3% în agricultură, vânătoare servicii anexe, silvicultură şi piscicultură, cu 2,2% în industrie şi construcţii, dar şi cu 10,8% în servicii. La nivel de ţară, în luna martie a.c. câştigul salarial mediu net a ajuns la 3.547 lei de persoană.

Indicele câştigului salarial real, calculat ca raport între indicele câştigului salarial mediu net şi indicele preţurilor de consum, în judeţul Suceava, în martie 2021, a fost 102,3% comparativ cu luna februarie 2021, respectiv de 104,8%, în raport cu luna martie a anului 2020. La nivel naţional, indicele câştigului salarial real din martie 2021 era de 105% în comparaţie cu februarie. Raportat la martie 2020, indicele câştigului salarial real a fost 104,5%. 

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: