S-au deschis ofertele pentru proiectarea spitalului de copii şi a celui de boli infecţioase de la Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a participat, joi seara, la festivitatea de absolvire a promoţiei 2021 a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, a transmis că autorităţile judeţene sunt mereu alături de USV, iar acum încă şi mai mult, când urmează să fie înfiinţată facultatea de medicină.

Flutur i-a felicitat pe absolvenţi că au avut şansa să fie studenţi ai acestei prestigioase universităţi. El a arătat că răspunsul USV la provocarea pandemiei este facultatea de medicină.

„Viaţa ne-a arătat în ultima perioadă că investiţiile în sănătate trebuie să fie pe primul plan şi că ele trebuie să înceapă cu resursa umană” a arătat şeful administraţiei judeţene.

Preşedintele CJ a ţinut să sublinieze că atât el, cât şi managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, vor fi alături de USV în acest demers pentru facultatea de medicină şi a adăugat că nu poate uita că USV a fost prima instituţie care a pus la dispoziţie echipamentul RT-PCR pentru efectuarea de teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 la SJU Suceava.

Gheorghe Flutur a anunţat că joi s-au deschis plicurile pentru licitaţiile în vederea realizării proiectelor tehnice pentru cele două mari obiective, de 125 de milioane de euro, spitalul de copii şi spitalul de boli infecţioase, urmând a fi analizate cinci oferte.

„Asta înseamnă în continuare dezvoltare a bazei medicale unde dumneavoastră, profesorii, medicii, puteţi să vă afirmaţi, ca să răspundem aşteptărilor populaţiei” a spus Flutur.

El a subliniat că autorităţile judeţene vor continua parteneriatul cu USV şi a menţionat că acest parteneriat a prins contur şi în parcurile industriale de la Suceava şi Siret. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: