Primarul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, explică necesitatea restructurării

> Potrivit edilului-şef, oraşul are grad maxim de îndatorare, datorii imense, drumuri neasfaltate şi nu are utilităţi, în timp ce doar 22% din banii din buget sunt pentru investiţii, iar 35% pentru salarii

Primarul municipiul Rădăuţi, Bogdan Loghin, a explicat, sâmbătă seara, necesitatea restructurării activităţii Primăriei, arătând că prin noua organigramă se vor realiza, în 4 ani, economii de un milion de euro, în situaţia în care municipiul are nevoie de fonduri pentru a putea fi rezolvate problemele majore cu care se confruntă.

Potrivit primarului, în anul 2021, în municipiul Rădăuţi 35% din bugetul local reprezintă salarii şi doar 22% din bugetul local sunt investiţii efective; municipiul are grad maxim de îndatorare şi datorii imense, având şi drumuri neasfaltate, suferind de lipsa utilităţilor, lacune majore în relaţia cu contribuabilul, fiind pe loc codaş la turism…

„Se impun măsuri majore de corijare, validate prin vot!” a menţionat Bogdan Loghin.

El a prezentat şi câteva dintre posturile propuse pentru restructurare prin noua organigramă, care se traduc în suma de aproximativ un milion de euro în 4 ani, calculul final urmând să fie efectuat în luna septembrie, după organizarea tuturor concursurilor.

Astfel, potrivit lui, la Poliţia Locală se reduc 10 posturi, la Direcţia de asistenţă socială – 11 posturi, la Muzeul Etnografic „Samuil şi Eugenia Ioneţ” Rădăuţi – 4 posturi contractuale, la Biblioteca „Tudor Flondor” – 5 posturi.

Totodată, el arată că propune şi înfiinţarea de noi posturi pentru eficientizarea actului administrativ, cum ar fi la 4 posturi la Fonduri europene, un post la Monitorizarea serviciilor publice, alte 3 posturi la Achiziţii publice şi câte un post la Corpul de control al primarului şi Compartimentul fond funciar. Primarul mai spune că se vor face de asemenea schimbări la Urbanism şi la Direcţia tehnică.

„Am fost extrem de sincer şi corect spunând încă din campania electorală că structura administrativă a primăriei nu este una funcţională şi că voi schimba acest lucru prin atributul ce revine primarului: organigrama! Nu vreau să revin la a enumera aceste disfuncţionalităţi, pentru că le ştim cu toţii, dar vreau să accentuez faptul că îmi voi îndeplini promisiunile până la capăt, pentru că de asta am fost ales!” a declarat Bogdan Loghin.

El a spus că rădăuţenii sunt acum la începutul unui lung drum al dezvoltării şi le-a promis dezvoltare şi din punct de vedere cultural, „dar că acest lucru se poate realiza asumându-şi şi sacrificii”, menţionând că şi în perioada următoare vor fi foarte multe activităţi culturale.

„Am observat că dintre toate propunerile menite desfiinţărilor de posturi nu a atras atenţia decât un post de bibliotecar. Se vehiculează nume, deşi persoana cu acest nume are gradaţia cea mai mică în raport cu ceilalţi bibliotecari. Ar trebui totuşi spus lucrurilor pe nume până la capăt şi anume că: desfiinţarea posturilor se face conform legii în funcţie de gradaţia profesională, la fel cum se fac şi concursurile pe post, ca să nu mai spun că studiile postliceale se situează în partea inferioară a gradaţiilor, totuşi… Se vehiculează nume de persoane, cu toate că se restructurează posturi, conform legii!” a mai spus Bogdan Loghin.

Primarul a subliniat că el nu face decât să pună în aplicare programul cu care a candidat şi cu care a fost ales.

„Nu ştiu câţi primari sunt linşaţi public pentru că au câştigat alegerile şi îşi pun în aplicare programul” a arătat Loghin.

El a transmis că va fi primarul tuturor rădăuţenilor, aşa cum a promis, având grijă de toţi, mai ales de cei care, pentru moment, par a se găsi într-o situaţie fără ieşire.

„Vă rog să ne creditaţi cu încredere! Îmi doresc să fim curajoşi, aplicaţi şi determinaţi, pentru ca, în final, Rădăuţiul să aibă o şansă!” a conchis Bogdan Loghin. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: