Locuitori din Dolhasca, indignaţi de felul în care se modernizează drumul judeţean

> Ei au spus că şantierul e abandonat de trei săptămâni

Persoane din Dolhasca reclamă că în ultimele trei săptămâni nu s-a mai lucrat deloc la modernizarea drumului judeţean parte a axei strategice Iaşi – Suceava şi spun că modul în care s-a lucrat este „în bătaie de joc”.

În cadrul Analizei de Seară de la News Bucovina, un localnic a intervenit în emisiune şi a spus că lucrătorii au intervenit „barbar” şi au rupt cu excavatorul crengile unor nuci de pe marginea drumului, el întrebându-se dacă aceştia nu au auzit de drujbă.

„Vor fi nişte procese”, a avertizat localnicul, arătând că în zona Budeni s-a săpat şi s-au abandonat lucrările.

El a spus că oamenii se vor asocia şi vor acţiona în instanţă firma care le-a blocat, prin modul în care a intervenit, accesul în curţi şi posibilitatea de a folosi drumul.

„Nu se poate aşa. Am trăit şi eu în străinătate. Am văzut 8 km turnaţi în 3 ore. Noi cu ce utilaje lucrăm?” a întrebat localnicul, care a spus că de o lună şi jumătate s-a săpat un şanţ, începând din zona gării, iar apoi nu s-a mai făcut nimic.

Un alt localnic, care circula cu maşina, a oprit când a văzut că se filmează şi a întrebat cui se poate plânge de situaţia legată de drum.

„Nu am la cine striga. Am ajuns că mai degrabă să nu mai vin din Suceava. Fac două ore de la Suceava până aici” a spus acesta.

El a arătat că înţelege că se fac lucrări, dar că ar trebui ca măcar să fie acoperite gropile, pentru a se putea circula fără să-şi rupă maşina.

Localnicul a spus că a lucrat 7 ani la autostrăzi în Italia şi s-a întrebat cum poate fi montat un semafor pentru circulaţia alternativă pe o lungime de un kilometru în condiţiile în care unii dintre cei care circulă pe drum merg foarte încet pentru a evita să-şi distrugă maşina şi nu se pot înscrie în timpii de semaforizare.

El a mai spus că a aflat că angajaţii firmei care trebuie să lucreze în zonă ar executa acum o lucrare în judeţul Maramureş.

„Sunt plecaţi de trei săptămâni de aici” a adăugat el.

Bărbatul şi-a exprimat nemulţumirea şi în legătură cu asfaltul turnat, arătând că vine dinspre Hreaţca şi că a asfaltul pus s-a fărâmiţat. „Dacă-l făceai şi din mămăligă şi se usca şi nu se făcea aşa” a precizat acesta.

Localnicii spuneau că pe şantier nu erau muncitori şi că lucrarea pare să fie abandonată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: