„Împreună pentru inima Moldovei”

„La invitaţia autorităţilor locale, transmisă tuturor parlamentarilor din cele opt judeţe ale Moldovei, am participat la evenimentul «Împreună pentru inima Moldovei», la care au fost prezenţi, pe lângă deputaţi şi senatori ai tuturor partidelor, şi reprezentanţi ai cultelor religioase, ai societăţii civile, precum şi ai mediului de afaceri.

Ne-au fost prezentate etapele construirii Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iaşi, din comuna Miroslava, şi a fost semnat Angajamentul civic pentru susţinerea IRMC, ca o garanţie a voinţei noastre comune pentru ridicarea acestuia” ne-a transmis senatorul George Mîndruţă (USR-PLUS).

Potrivit senatorului, Moldova are nevoie de investiţii serioase în medicină, aceasta fiind o prioritate de grad zero pentru ţara noastră, în contextul în care cu toţii realizăm evoluţia tehnologiei, însă cursul patologiei bolilor cardiovasculare sau complexe a evoluat cu aceeaşi repeziciune, iar fluxului mare de pacienţi nu îi putem ţine piept cu starea actuală a spitalelor, lipsite de aparatură modernă.

„Acest nou model de institut va facilita accesul echitabil la servicii de calitate pentru prevenirea, diagnosticul şi tratarea afecţiunilor cardiovasculare, contribuind la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei în regiune şi, în special, pentru persoanele defavorizate şi sărace, care prezintă un nivel crescut de morbiditate şi mortalitate evitabilă” este opinia Fundaţiei de cercetare clinică şi experimentală cardiovasculară Iaşi.

Ni s-a precizat că Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară Iaşi (IRMC) nu reprezintă doar soluţia pentru mii de pacienţi din nord-estul României, care în prezent sunt nevoiţi să aştepte şi până la 2 ani intervenţia sau tratamentul salvator, ci şi o şansă la viaţă pentru micuţii pacienţi născuţi cu malformaţii cardiace pentru care acum singura opţiune este plecarea în străinătate.

Peste 100 de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, ai societăţii civile şi ai mediului de afaceri au semnat Angajamentul civic „ce confirmă dorinţa comună pentru realizarea proiectului de construcţie a IRMC”. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: