Evaluarea naţională în judeţul Suceava

Aproape 5000 de absolvenţi de gimnaziu susţin, azi, proba scrisă la limba şi literatura română

Aproape 5000 de absolvenţi de gimnaziu din judeţul Suceava vor susţine, marţi, proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale la clasa a VIII-a, în 152 de centre de examen. Timpul de redactare a subiectelor este de 120 de minute din momentul finalizării procedurii de completare a casetei de identificare, pentru care sunt alocate 15 minute.

Potrivit Ministerului Educaţiei, probele scrise ale evaluării naţionale încep astăzi la ora 9, când candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne, ei putând să solicite şi pagini suplimentare, dacă este cazul.

„Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Asistenţii vor verifica datele înscrise de candidaţi şi vor secretiza caseta. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maxim două ore, candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Judeţeană de Organizare a Evaluării Naţionale, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neuro-dezvoltare” se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Sursa citată menţionează că la probele scrise ale evaluării naţionale, care sunt monitorizate audio-video, candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră; pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru.

Se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete ş.a., candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. „Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen”, se arată în comunicatul ministerului.

Fiecare centru de examen trebuie să asigure echipamente şi materiale de protecţie, respectiv măşti, dezinfectanţi etc. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: