16 pacienţi cu Covid-19, internaţi în spitalele din judeţ

> Dintre ei, cinci aveau ieri forme severe ale bolii > O persoană în stare critică era internată în secţia ATI din SJU Suceava

 În spitalele din judeţ, ieri erau internaţi 16 pacienţi cu Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era 26, a anunţat, luni, Prefectura Suceava. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 23.025.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 3 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate alte 3 persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 473 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 12 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 13 se aflau în zona tampon, iar 448 pacienţi aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 12 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 6 aveau forme medii ale bolii; 5 aveau forme severe; un pacient avea o formă critică de boală, fiind internat în secţia ATI.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, luni, de 355 paturi libere, dintre care 74 pentru pacienţi cu Covid, 257 în sectorul non-Covid şi 24 pentru zona tampon.

La unitatea ATI erau disponibile 13 paturi pentru pacienţi Covid; erau 31 ventilatoare libere, dintre care 14 pentru pacienţii cu Covid-19 şi 17 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 2 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (ambii prezentând forme medii), 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 23 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid era internat un pacient, un loc fiind disponibil.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc nu erau internaţi pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dar 8 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus erau spitalizate, fiind libere 15 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – un pacient diagnosticat cu Covid-19 (cu o formă medie de boală), fiind libere 26 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – un pacient diagnosticat cu Covid-19 (cu o formă medie de boală), şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 7 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret nu erau internaţi pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 151 locuri pentru bolnavi de Covid şi 39 locuri pentru zona tampon. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: