Vârful Rarău, semnalizat la iniţiativa Rotary Club Suceava Cetate

Vârful muntelui Rarău, situat la 1.651 metri altitudine, a fost a fost marcat la iniţiativa Rotary Club Suceava Cetate (RCSC). Montajul bornei a fost efectuat cu ajutorul echipei Serviciului Public Judeţean Salvamont Suceava, iar inaugurarea bornei a avut loc sâmbătă, 12 iunie a.c.

„Membrii clubului nostru sunt iubitori de natură şi promovăm un stil de viaţă sănătos prin educaţie şi mişcare. Privind la oportunităţile de promovare a locurilor frumoase din judeţul Suceava, colegul nostru Ştefan Macedon Gheorghiţă a înaintat ideea de a marca vârful Rarău, întrucât până la acest moment nu a existat un element distinctiv care să semnalizeze locaţia vârfului, iar mulţi iubitori ai muntelui nu ştiau exact unde este acesta localizat” a precizat, într-un comunicat de presă, Vasile Varvaroi, preşedintele RCSC.

Borna a fost concepută de arh. Florin Andrei Manole, membru al clubului.

„Semnul, acum din lemn, urmează a se ciopli în andezit. El replică în milimetri, la o scară de 1:1000, înălţimea masivului Rarău. Morfologic, borna este împărţită în două niveluri; baza şlefuită de 670 mm reprezintă aşezările limitrofe masivului Rarău, punctează înălţimile acestora, a municipiului Câmpulung Moldovenesc, Pojorâta, Slătioara. Din acest prim nivel este cioplit un al doilea nivel, buceardat, brut, care reprezintă de această dată muntele – Masivul Rarău. Borna se montează pe un soclu cu înălţimea de 50 cm, pentru a oferi un loc odihnă şi popas, cu ospitalitate, montaniarzilor care urcă până aici” a precizat Florin Andrei Manole. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: