Un tablou pictat de David Bowie, estimat să se vândă cu peste 9.000 de dolari canadieni la o licitaţie

Un tablou pictat de cântăreţul britanic David Bowie, cumpărat cu 5 dolari canadieni de către un particular dintr-un magazin caritabil, a fost scos la licitaţie online marţi şi a depăşit rapid estimarea, care a început de la 9.000 de dolari canadieni, a informat organizatorului canadian al licitaţiei, potrivit AFP. Estimată să se vândă pentru o sumă cuprinsă între 9.000 şi 12.000 de dolari canadieni (6.000 – 8.100 de euro), lucrarea, o pictură de 20 pe 25 centimetri reprezentând un portret în profil, depăşise 17.000 de dolari la câteva ore după lansarea licitaţiei online care va lua sfârşit joi, 24 iunie. Vândut pentru prima dată în 2001 pe un site dedicat cântăreţului britanic, tabloul intitulat „DHead XLVI” a fost descoperit într-un magazin caritabil din Ontario, de unde un anonim l-a cumpărat pentru suma de 5 dolari canadieni (3,38 euro). Fericitul cumpărător a contactat apoi casa de licitaţii. „Lucrarea a fost pictată între 1995 şi 1997 în cadrul unei serii de portrete realizate de David Bowie (numite „Dead Heads” sau „Dheads”)”, reprezentându-l pe artist sau apropiaţi ai acestuia”, a explicat pentru AFP Rob Cowley, preşedintele casei de licitaţii Cowley Abbott, care se ocupă de vânzare. „Este semnat şi datat 1997 pe spate”, a precizat acesta.

Picturile lui David Bowie sunt rareori scoase la licitaţie, aceasta fiind de altfel prima dată când una dintre lucrările sale este vândută la licitaţie în Canada, potrivit lui Cowley.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: