Un mesaj lansat în mare din Rhode Island în anul 2018, descoperit în insulele Azore

O sticlă de plastic, conţinând un mesaj lansat în mare în anul 2018 din statul american Rhode Island, a călătorit cel puţin 2.400 de mile marine (4.445 de kilometri) şi a fost găsit pe 8 iunie de un tânăr pescar din insulele Azore, a anunţat cotidianul The Boston Globe, citat de EFE.

Christian Santos, un tânăr de 17 ani care pescuia în largul mării, a observat că o sticlă de plastic care plutea pe apă avea în interiorul ei o coală de hârtie. A deschis-o şi a descoperit mesajul scris de un băiat de 13 ani din Vermont, care şi-a petrecut o vacanţă în Rhode Island. „Am scos-o din apă şi am găsit bileţelul în interior”, a spus tânărul din Azore, care a dezvăluit că a fost extrem de atent, întrucât nu dorea să distrugă bucata de hârtie. „Am zis că ar fi interesant să o arăt mamei mele”, a adăugat el.

Mama tânărului, Molly, a contactat un cotidian pentru a îl informa în legătură cu această descoperire, dar întrucât nu a primit imediat un răspuns, a încercat prin intermediul reţelei de socializare Facebook să îl localizeze pe băiatul care aruncase mesajul în mare. „Dacă ştii pe cineva care trăieşte la Vermont, spune-i să împărtăşească această întâmplare, pentru a putea să îl găsim pe băiat. Este extraordinar ceea ce s-a întâmplat”, a scris Molly într-un mesaj publicat pe Facebook în data de 8 iunie.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: