Rugbi, juniori Under 19

Medalie de bronz pentru echipa CSŞ Gura Humorului la final de campionat

Echipa de rugbi juniori Under 19 a Clubului Sportiv Şcolar Gura Humorului a încheiat pe locul 5 ultimul turneu din campionat, desfăşurat la Bucureşti. După ce s-a tras linie la capătul celor cinci turnee, elevii lui Andrei Varvaroi au reuşit să se claseze pe locul 3, aşadar loc pe podium în campionatul naţional.

A fost o ediţie de campionat scurtă, jucată în regim de turnee, după o foarte lungă pauză cauzată de pandemia de coronavirus, care a lovit greu în competiţiile de juniori, îngheţate timp de un an şi jumătate.

Din cauza numărului mic de jucători, la campionatul U 19 s-a jucat rugbi în 7, fiind înscrise la start şapte echipe din ţară.

CSŞ Gura Humorului a avut evoluţii oscilante, dar în general bune, obţinând inclusiv locul 1 la turneul patru, desfăşurat la Arad. Acolo, elevii lui Andrei Varvaroi au învins ambele echipe de pe primele două poziţii, Dinamo şi CSŞ Baia Mare. Humorenii au jucat foarte bine şi în primul turneu de pe teren propriu, unde s-au clasat pe locul 2.

Una peste alta, încă un podium naţional pentru CSŞ Gura Humorului, chiar dacă unul în condiţii mai speciale, fără medalii, ci doar cu diplome oferite de Federaţia Română de Rugby.

Tot la finele săptămânii trecute, CSŞ Gura Humorului U 16, echipă antrenată de Florin Nistor, a învins LPS Focşani cu 76-0. Şi aici s-a desfăşurat un campionat restrâns, regional, mai mult de pregătire.

Se speră ca din toamnă competiţiile de juniori să se poate relua în condiţii mai aproape de normal. Condiţia primordială este ca şcoala să înceapă normal peste tot. Din cauza perioadei lungi fără cursuri faţă în faţă, mulţi dintre tinerii rugbişti de la Humor, dar proveniţi din alte localităţi, nu s-au mai antrenat şi, treptat, au renunţat la activitatea sportivă.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: