Senatorul PSD Ioan Stan:

Guvernul a premeditat eliminarea creşterii alocaţiilor

> Potrivit parlamentarului sucevean, decizia nu a fost determinată de situaţia economică a ţării

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, joi, că Guvernul Cîţu refuză să pună în practică legea privind majorarea alocaţiilor copiilor, anulând creşterea prevăzută pentru 1 iulie a.c.

„Se anunţă în schimb o majorare cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie, adică cu aproximativ 3 bani/zi, ceea ce este o bătaie de joc la adresa copiilor noştri” a spus Stan.

El susţine că argumentul potrivit căruia „nu sunt bani”, pe care îl invocă atât premierul Florin Cîţu, cât şi preşedintele Ludovic Orban, este unul fals.

„Anularea tranşei de la 1 iulie nu are nicio legătură cu contextul economic actual. Eliminarea acestei creşteri a fost o decizie premeditată, care nu a fost determinată de evoluţia economică. Practic, nu sunt bani pentru creşterea alocaţiei de la 1 iulie, pentru că Orban şi Cîţu nu au pus bani în buget încă de la începutul anului. De atunci aceştia ştiau că nu vor da tranşa a II-a, iar PSD a avertizat la momentul respectiv despre acest lucru” a spus Stan.

Dacă totul merge aşa de bine, cum pot spune că nu sunt bani pentru copii?

Senatorul PSD a arătat că, pe de altă parte, tot Florin Cîţu spune mereu că economia merge fantastic, că explodează puterea de cumpărare…

„Deci, dacă totul merge atât de bine, cum pot să vină să spună că nu sunt bani pentru copii? Vedem că au alocat, fără licitaţie, prin PNRR, 3 miliarde de lei pentru sponsorul lor de partid, dar zic că nu au 700 de milioane de lei, cât reprezintă tranşa de la 1 iulie până la finalul anului. Ca să nu mai spunem că România plăteşte 5 miliarde de lei pe an dobânzi la băncile de la care s-a împrumutat domnul Cîţu, adică de 7 ori mai mult decât era nevoie pentru creşterea alocaţiilor de la 1 iulie” a spus Ioan Stan.

El a menţionat că PSD va ataca la CCR orice lege privind alocaţiile care prevede anularea unor drepturi deja câştigate de copii.

„Guvernul nu poate face acest lucru printr-o OUG, pentru că intră în conflict de constituţionalitate cu Parlamentul. CCR a stabilit deja că Guvernul nu poate da OUG pe alocaţii, pentru că ar interveni în procedura de legiferare a Parlamentului întrucât o lege cu conţinut similar se află deja în faza finală de dezbatere. Printr-o astfel de abordare, Guvernul s-ar transforma în autoritate legiuitoare, încălcând Constituţia, care spune că doar Parlamentul are această prerogativă. Ceea ce, la urma urmei, nu ne-ar mira, având în vedere felul în care PNL – USR-PLUS – UDMR au înţeles să guverneze ţara până acum” a concluzionat Ioan Stan. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: