După un an şi câteva luni...

Din nou în vizită la Cernăuţi şi Iordăneşti !

Pe data de 12 iunie a.c., împreună cu Ilie Botnariuc şi soţia mea, Ioana Bojescu, am făcut o deplasare la Cernăuţi, unde am fost oaspeţii familiei Botnariuc.

Duminică, 13 iunie, am vizitat piaţa centrală a oraşului (modernizată recent) şi am făcut o plimbare pe str. Olga Kobylianska (fostă Iancu Flondor). Apoi, luni, ne-am propus să vizităm Societatea pentru Cultură „Mihai Eminescu”, care a fost modernizată total, unde am avut plăcuta surpriză să o găsim pe doamna consul al României, Irina Stănciulescu, însoţită de doamna Maria Toacă (Andrieş), împreună cu câteva fete care ajutau la curăţenie şi la amenajarea bibliotecii. Aici, am primit un telefon de la preşedintele societăţii, Vasile Bîcu, care ne-a invitat marţi la inaugurarea Societăţii „Mihai Eminescu”.

La inaugurare, pe 15 iunie a.c., au fost prezenţi delegaţi din ţară şi comunele apropiate, un sobor de preoţi, monahiile de la Mănăstirea Voroneţ, conducerea societăţii şi consulul României în Ucraina, ES Irina Stănciulescu. Dimineaţă, la ora 10, s-au depus coroane de flori la Casa memorială „Aron Pumnul”, unde au fost prezenţi delegaţii din ţară şi autorităţile locale.

Doamna consul Irina Stănciulescu ne-a dat vestea îmbucurătoare că, anul acesta, se vor aloca fonduri pentru restaurarea acestui edificiu atât de important.

În aceeaşi zi am vizitat şi moderna şcoală, împreună cu dl director Vasile Ioneţ, care ne-a prezentat muzeul comunei găzduit în două săli de clasă, cu exponate istorice vechi, printre care se află şi steagul comunei Iordăneşti. Drapelul a fost donat, după mai mulţi ani, de Muzeul Naţional de Istorie a României de la Bucureşti.

 CIPRIAN BOJESCU

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: