Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor roagă pelerinii ce vin la Sărbătoarea Sfântului Ioan cel Nou să respecte recomandările autorităţilor şi să urmeze indicaţiile forţelor de ordine

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a transmis, ieri, printr-un comunicat de presă, pelerinilor care vor veni la Suceava la Sărbătoarea Sfântului Ioan cel Nou să respecte recomandările autorităţilor cu privire la contextul epidemiologic şi să urmeze indicaţiile forţelor de ordine.

„Ziua de 24 iunie reprezintă pentru Suceava şi pentru întreaga Ortodoxie românească o sărbătoare a bucuriei duhovniceşti, a credinţei vii şi mărturisitoare şi o dovadă a dragostei poporului român pentru sfinţii şi Biserica lui Dumnezeu. Credinţa, nădejdea şi răbdarea mulţimii mari de pelerini, veniţi din toate colţurile ţării, dar şi din afara graniţelor ei ca să îl cinstească pe cel dintâi sfânt ocrotitor al Moldovei, sunt adevărate lecţii de viaţă şi surse de inspiraţie pentru viaţa creştinului de azi” se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, anul acesta, pelerinii care doresc să îl cinstească pe Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou vor putea să se închine la moaştele Sfântului începând cu dimineaţa zilei de 22 iunie, când racla va fi scoasă în procesiune la ora 6.30 şi depusă pe baldachinul special amenajat în curtea mănăstirii.

De la ora 18 va avea loc procesiunea „Calea Sfinţilor”, când moaştele Sfântului Ioan cel Nou vor fi purtate de clerici şi monahi pe străzile oraşului Suceava, iar la ora 21 se va oficia Slujba Privegherii.

Miercuri, 23 iunie, de la ora 19, în biserica mănăstirii va avea loc un concert de muzică bizantină. Începând cu ora 21, va fi oficiată Slujba de Priveghere a Sfântului Ioan cel Nou.

În data de 24 iunie, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi pe un podium amplasat în curtea Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”.

„Credincioşii sunt rugaţi să respecte recomandările autorităţilor cauzate de contextul epidemiologic şi să urmeze indicaţiile forţelor de ordine” a transmis Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: