Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor anunţă că s-a început, din donaţii, reconstrucţia celor trei case din Voievodeasa mistuite de incendiu

> Se speră ca la sfârşitul lunii iulie noile case să fie finalizate

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a anunţat, ieri, că, în urma colectei organizate cu binecuvântarea ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, prin Sectorul Social Filantropic, în colaborare cu Protopopiatul Rădăuţi, s-a reuşit achiziţionarea necesarului de cărămidă şi demararea lucrărilor de construire a celor trei case din localitatea Voievodeasa afectate de incendiul care a avut loc în data de 12 mai a.c.

Prin bunăvoinţa credincioşilor, parohiile din Protopopiatul Rădăuţi au strâns până de curând 80.000 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru procurarea materialelor necesare continuării lucrărilor de construire a caselor.

Au fost turnate temeliile şi au fost ridicate zidurile interioare şi exterioare din cărămidă, urmând ca în perioada imediat următoare să fie cumpărate cheresteaua şi tabla necesare pentru acoperiş, precum şi uşile şi geamurile, a menţionat sursa citată.

Protos. Iustin Tănase, consilier al Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a transmis că a ridica o casă nu înseamnă doar a ridica zidurile şi a pune un acoperiş, ci presupune şi finisajele interioare şi exterioare, izolaţia cu polistiren, racordarea la reţeaua de energie electrică, apă şi canalizare, precum şi achiziţionarea necesarului de mobilier.

„Ne bucurăm şi le suntem profund recunoscători tuturor celor care au susţinut şi susţin această iniţiativă. Proiectul nostru merge mai departe şi avem nădejdea că împreună vom reuşi, până la finalul lunii iulie, să oferim un nou cămin celor trei familii” a spus protos. Iustin Tănase.

Totodată, se menţionează că persoanele care doresc să se alăture acestei iniţiative o pot face prin donaţii directe în unul dintre conturile speciale pentru astfel de campanii ale Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor:

RON: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014

EURO: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110, cu menţiunea: „Donaţie pentru casele mistuite de foc”.

Pentru mai multe detalii despre acest demers caritabil, poate fi contactat diac. Andrei Mocanu, coordonatorul voluntarilor Sectorului Social Filantropic al Centrului Eparhial Suceava, telefon 0756 277 365. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: