Unu din trei copii din România se găseşte în risc de sărăcie sau de excluziune socială

…iar coaliţia aflată la guvernare refuză majorarea alocaţiilor copiilor

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi s-a întrebat, ieri, care sunt motivele pentru care Guvernul Cîţu vorbeşte despre creşteri economice record, de aşa-zisa creştere a puterii de cumpărare, dacă majoritatea categoriilor sociale ale populaţiei nu simt absolut deloc aceste creşteri, iar Guvernul blochează orice creştere a veniturilor.

„Deputaţii din Comisia de Muncă ai coaliţiei PNL – USR-PLUS – UDMR au eliminat majorarea în etape a alocaţiilor copiilor, aşa cum prevedea OUG 123/2020. Aşadar, guvernanţii şi parlamentarii aflaţi la putere nu mai respectă absolut nimic din ceea ce au promis românilor. Alocaţiile copiilor nu vor mai creşte cu 20% de la 1 iulie 2021, nici cu încă 20% de la 1 ianuarie 2022, ci vor fi doar ajustate cu rata inflaţiei, asta însemnând practic doar vreo 10 lei în plus” arată Adomnicăi într-un comunicat de presă.

Ea adaugă însă că, în tot acest timp, premierul Cîţu se laudă cu creşteri economice record. Dar nu ştie cum se face că pentru alocaţii nu se găsesc niciodată bani, în timp ce aflăm că se risipesc o mulţime de fonduri pe diverse alte lucruri.

„Oare guvernanţii noştri cunosc realitatea tristă din ţara noastră, că unu din trei copii din România se găseşte în risc de sărăcie sau de excluziune socială, ceea ce ne face «campioni» în întreaga Uniune Europeană la acest aspect? O fi spectaculoasă creşterea noastră economică, dar oare e normal să fie obţinută cu preţul sărăciei unuia din trei copii români? Asigurarea unor condiţii decente de trai, de educaţie pentru copiii noştri, inclusiv prin acordarea unor alocaţii mărite, ar trebui să fie una dintre principalele priorităţi, pentru că investind în copii, investim în viitorul acestei ţări până la urmă!” a atenţionat Mirela Adomnicăi.

Parlamentarul social-democrat sucevean consideră că, în loc să găsească soluţii la problemele ţării, actuala guvernare mai degrabă le acutizează „şi ne convingem de acest lucru în fiecare zi”.

„Suntem anunţaţi cu nonşalanţă că pentru alocaţii nu sunt bani, pentru creşterea salariului minim nu sunt bani, pentru pensii mărite conform legii iarăşi nu sunt bani, iar atunci ne întrebăm la ce foloseşte acest festivism ieftin legat de creşteri economice record, de aşa-zisa creştere a puterii de cumpărare, dacă majoritatea categoriilor sociale ale populaţiei nu simt absolut deloc aceste creşteri” a conchis Mirela Adomnicăi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: