Deputatul PSD Eugen Bejinariu, în Parlament:

De la guvernul de ciocli condus de Orban am trecut la guvernul Cîţu care anunţă că pentru generaţiile acum active moartea va veni înaintea pensiei

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a făcut, într-o declaraţie politică, o analiză la rece a actualei guvernări, constatând că Guvernul Cîţu se profilează ca fiind reluarea unui eşec al Guvernului Cioloş, urmând să devină „Guvernul Zero Bis”.

„După ce Guvernul Orban ne-a certat zilnic, un an de zile, ne-a ameninţat şi a învinovăţit populaţia pentru toate eşecurile lor în gestionarea pandemiei, a venit Guvernul Cîţu care ne descrie, tot zilnic, o viaţă mai roz decât cea pe care o avem şi o putere de cumpărare crescândă care, de fapt, n-are nimic în comun cu felul în care creşterea preţurilor a afectat deja buzunarele românilor” a spus Bejinariu.

El a constatat că România, de la un „guvern de ciocli” care prevestea zilnic apocalipsa, guvern care a aplicat amenzi neconstituţionale, „a internat forţat în spitale oameni care nu aveau nevoie de tratament”, a închis pieţele şi a condamnat ţăranii să-şi vândă în gerul iernii fructele şi legumele degerate ca mâinile lor, „un guvern nesimţitor şi barbar”, a trecut la guvernul actual – „debordând de optimism, de entuziasm şi de accese triumfaliste, dar complet desprins de realitate”.

„Miniştrii guvernului PNL – PLUSR conduc România cu slogane aşezate în cartoane uniforme pe Facebook, cu minciuni aruncate în ritm mai alert decât poate verifica publicul, cu aroganţa specifică prostului care se ştie, totuşi, adorat de propria galerie şi cu o înfricoşătoare trufie. Ţâfna îmbufnată şi ameninţătoare a Guvernului Orban a fost înlocuită cu ţâfna solară şi triumfalistă a unor ageamii calici care au ajuns să stăpânească lumea şi banii” a spus deputatul sucevean.

El a remarcat că s-a ales praful de promisiunile lor de debirocratizare şi că au numit acoliţi politici în funcţii, anterior clamând că trebuie numiţi profesionişti, au înlocuit oameni competenţi cu amatori penibili doar pentru că aceştia din urmă le-au lipit lor afişe în campanie şi pentru că au ştiinţa deturnării de fonduri publice către ONG-uri în care s-au antrenat împreună, pentru bunăstarea ce va să vina odată cu instalarea lor la putere…

„Au coborât limbajul în prăpastia indecenţei în care n-a fost niciodată in ultimii 30 de ani, au golit de substanţă demnitatea publică şi au compromis noţiunea de demnitar” a mai declarat Eugen Bejinariu.

Potrivit parlamentarului social-democrat sucevean, guvernanţii de la PNL – PLUSR urăsc oamenii şi nu ezită să demonstreze că ei vorbesc doar cu electoratul lor, „firav”, că le pasă doar de critica propriei galerii, de pe Facebook, că ei construiesc viitorul doar pentru cei care seamănă cu ei: „puţini, văduviţi de empatie şi precari intelectual”.

„Ei vorbesc doar cu tinerii puţin-ştiutori, căci altfel nu se explică seninătatea cu care ne-au anunţat că maturii zilelor noastre trebuie să se pregătească să plece din câmpul muncii direct la cimitir. Ne-au anunţat asumat că pentru generaţiile acum active moartea va veni înaintea pensiei. Iar oamenii care spun şi pregătesc asta sunt încă în funcţie şi nu au prezentat scuze publice!” a declarat Eugen Bejinariu.

Deputatul a mai arătat că Guvernul PNL – PLUSR nu conteneşte să critice trecutul, dar se laudă, în fapt, cu realizări pe care PSD-ul le-a făcut posibile din trecut până astăzi.

„N-au adus fonduri din cele disponibile la nivel european, dar ne anunţă încasări din fonduri pe care le-a contractat guvernul nostru. Au trâmbiţat luni de zile binefacerile PNRR-ului, dar au eşuat lamentabil chiar şi în tentativa lor ipocrită de aduce bani oricât de scumpi pentru clienţii lor politici. Ministrul Fondurilor Europene din Guvernul Zero, cel din 2016 condus de Dacian Cioloş, este responsabilul Guvernului Cîţu pentru a aduce fondurile de restructurare şi rezilienţă” a spus Eugen Bejinariu.

El a subliniat că ori de câte ori s-ar înmulţi eforturile unui zero, rezultatul este acelaşi: un mare şi rotund vid!

„Cu aceeaşi atitudine precum a guvernului tehnocrat din 2016, cu aceiaşi oameni, cu aceeaşi solemnă nepăsare faţă de problemele reale ale oamenilor şi ale economiei, cu aceeaşi impostură a unor incompetenţi deghizaţi în pricepuţi administrativ, cu aceeaşi aviditate de funcţii şi bani pentru propria gaşcă şi cu aceeaşi aroganţă perdantă, Guvernul Cîţu se profilează decis a fi reluarea unui eşec şi a deveni Guvernul Zero Bis!” a conchis Eugen Bejinariu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: