Transporturi de cherestea cu nereguli, depistate de poliţişti

În cursul zilei de 14 iunie, poliţiştii suceveni au depistat în trafic două transporturi de material lemnos cu nereguli. În ambele cazuri au fost aplicate amenzi, totodată fiind confiscată şi încărcătura transportată ilegal. A fost verificat şi un al treilea transport, care s-a dovedit a fi efectuat conform legii.

Amendă de 9.000 de lei pentru o firmă din Molid

Cea mai mare cantitate transportată ilegal a fost identificată luni pe drumul european E85, unde au acţionat poliţiştii din Vadu Moldovei. A fost oprit pentru control un ansamblu rutier condus de un bărbat de 63 de ani, din Vama. Potrivit avizului de însoţire emis de o societate comercială din Molid şi cu punct de încărcare în Frasin, în vehicul ar fi trebuit să fie 51,387 mc de cherestea răşinoase brad. Însă verificările au arătat că autotrenul transporta 56,872 mc cherestea tivită brad, cu 5,485 mc în plus faţă de volumul avizat.

Cantitatea transportată în plus, în valoare de circa 3.500 lei, a fost confiscată, iar societatea comercială a fost sancţionată cu două amenzi, în valoare totală de 9.000 lei.

3,4 mc lemn de foc confiscaţi la Vatra Dornei

Celălalt transport cu nereguli a fost depistat pe raza municipiului Vatra Dornei. Un bărbat de 26 de ani, din Ciocăneşti, transporta cu o autoutilitară 3,472 mc lemn de foc esenţă molid, fără a avea documente de provenienţă. El s-a ales cu o amendă, iar lemnul de foc a fost confiscat şi predat lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei.

Însă la un transport semnalat la 112 ca fiind ilegal poliţiştii nu au găsit abateri.

În aceeaşi zi, un sucevean a alertat autorităţile susţinând că de la Palma spre Marginea se deplasează „un camion cu lemn ilicit”. Vehiculul a fost interceptat pe raza comunei Suceviţa. În autoutilitara respectivă, condusă de un bărbat de 49 de ani, din Suceviţa, erau 15,31 mc lemn rotund fag.

Verificările poliţiştilor au arătat că încărcătura nu depăşea în înălţime racoanţele laterale de susţinere, iar avizul de însoţire era valid. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: